Zadarski svećenik fra Žarko Relota u Splitu vjenčava Iris Rajčić i Marka Livaju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Najpopularniji igrač splitskog Hajduka, na pragu 29 godine odlučio je odigrati najvažniju utakmicu života
HNK HAJDUK
Marko Livaja

Marko Livaja, najpopularniji igrač splitskog Hajduka, na pragu 29 godine odlučio je odigrati najvažniju utakmicu života, u ponedjeljak 2. svibnja 2022. pred oltar odvest će 14 godina stariju odabranicu Iris Rajčić i izreći sudbonosno »da«. Marko i Iris roditelji su šestogodišnje Elizabete i jednogodišnjeg Lorenza.

Vjenčanje godine u Splitu u crkvi sv. Frane predvodit će 56-godišnji svećenik iz Zadra, fra Žarko Relota koji je od rujna 2021. župnik Bilog briga, dok je prethodne tri godine bio župnikom zadarskih Ploča i Dračevca.

- Iris je bila moja učenica na vjeronauku u Splitu, u osnovnoj i srednjoj školi, kazao je fra Žarko Relota jedan od glavnih razloga zbog čega će predvoditi obred vjenčanja mladenaca Iris Rajčić i Marka Livaje.

Naime, pastoralac, predavač na Institutima KBF-a u Zagrebu, književnik i sportaš (višegodišnji kapetan nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika) fra Žarko Relota bio je gvardijan Samostana svetog Frane u Splitu Tuđmana i župnik splitske župe sveti Stjepan pod Borovima.
Fra Žarko za svećenika zaređen je 1993. godine. Poslan u Split u samostan sv. Frane kao župni vikar i kao vjeroučitelj u osnovnoj školi »Meje«. Godine 1997. magistrirao na Institutu Ivan Pavao II za brak i obitelj. Odmah je vraćen u Zagreb i 1998. imenovan župnikom u velikoj zagrebačkoj župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu te definitorom Provincije. Uz župničku službu još je i honorarni predavač na Katehetskom Institutu KBF-a u Zagrebu, te obnaša brojne dužnosti u HBK-u. Predaje i Pastoralnu teologiju i Katehetiku na Teologiji u Rijeci.
Od 2010. je župnik župe svetog Stjepana pod Borovima u Splitu, a 2014. i gvardijan samostana svetoga Frane u Splitu. Sve to vrijeme obavlja i službu policijskog kapelana u Policijskoj upravi Splitsko-Dalmatinskoj i dekana za Dalmaciju.

Godine 2018. postaje župnikom u župi sv. Petra u Zadru te Uznesenja BDM u Dračevcu zadarskom te kapelanom zatvorskoga sustava u Zadru. Od 2020. je vanjski suradnik na Sveučilištu u Zadru. Od rujna mjeseca 2021. godine župnik u župni Bl. Alojzija Stepinca u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)