Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na 1. zadarskoj amaterskoj reviji pasa sudjelovat će 45 mješanaca

31.05.2018. 12:10
Na 1. zadarskoj amaterskoj reviji pasa sudjelovat će 45 mješanaca


Iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru pozivaju sve Zadrane  u petak, 1. lipnja 2018., ispred  škole gdje će se održati 1. školska amaterska revija pasa, u trajanju od 17 do 19,30. Prijavljeno je 45 pasa mješanaca koji će se natjecati u kategoriji "Njuška godine 2018.". Žiri, u sastavu učenika Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, zajedno sa svojim profesorima, ocjenjivat će pse po općim kriterijima, neovisno o dobi ili veličini. Uz to, u suradnji s azilima Privlaka i Zadar, psi iz azila bit će nagrađeni u posebnoj kategoriji "Miss i Mister azila". 
Tokom ocjenjivanja pasa, vlasnici natjecatelja i ostali posjetitelji moći će uživati u prigodnom zabavnom programu, osmišljenom od učenika ove škole, kao i sudjelovati na predavanjima stručnih predavača, u svrhu edukacije o pravima, brizi i zaštiti životinja, a koja će se održati u prostorijama škole.
Isto tako, prehrambeni smjer će pripremiti poslastice u kojima će moći uživati posjetitelji, ali i njihovi četveronožni prijatelji. Učenička zadruga "Vridne ruke" prodavat će svoje proizvode na reviji, a prikupljena sredstva bit će donirana spomenutim azilima.
– Naglašavamo kako je svrha revije podići svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca, a osobito napuštenih životinja, tako da će sva događanja na Reviji biti humanitarnoga karaktera, rekli su iz Škole.