Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Projektu “Zadar Walking Tour” dodijeljena potvrda izvrsnosti

30.05.2019. 08:56
Projektu “Zadar Walking Tour” dodijeljena potvrda izvrsnosti


Projekt Zadar walking tour koji djeluje pri turističkoj agenciji „Art & Nature travel“ Ane i Šime Botice dobio je TripAdvisor potvrdu izvrsnosti. Priznanje je to koje TripAdvisor dodjeljuje restoranima, smještajima i atrakcijama diljem svijeta, koje su kontinuirano i dosljedno izvrsne. Certifikat izvrsnosti odraz je kvalitete i količine najnovijih recenzija koje su turisti napisali na TripAdvisoru tijekom 12-mjesečnog razdoblja. Da bi se kvalificirala, tvrtka mora održavati ukupnu ocjenu od Googlea od najmanje četiri od pet, imati minimalni broj recenzija i mora biti listi TripAdvisora najmanje 12 mjeseci.
TripAdvisorova potvrda izvrsnosti omogućuje tvrtkama, koje uzimaju u obzir povratne informacije turista, da budu javno prepoznate te da ih i svi turisti/posjetitelji i ubuduće odabiru s povjerenjem.
Šime Botica, autor "Zadar Walking Tour-a" i turistički vodič, oduševljen je priznanjem naglasivši kako se prije ili kasnije trud uvijek isplati.
– Jako smo zadovoljni, iako smo na neki način i očekivali priznanje jer smo bili upoznati s odličnim recenzijama i ocjenama turista na stranici TripAdvisora. Ali ipak je trebalo vremena dok se zadobije povjerenje jer se ovaj certifikat dodjeljuje onima koji su u svom uspjehu konstantni, kazao je Botica dodajući kako u njihovom slučaju uspjeh traje već tri uzastopne godine.
– Ovakvi rezultati su uvijek dobar poticaj za napredovanje i za pružanje još kvalitetnijih usluga. To bi nas, kao destinaciju, i trebalo gurati naprijed i to ne samo u kulturnom turizmu kojeg naš projekt promovira, već i u svim drugim sektorima turizma. Ovo je dokaz da uvijek treba davati svoj maksimum jer imamo itekako što ponuditi. Također, treba biti i iskren jer gosti to prepoznaju i u konačnici i nagrađuju, pojasnio je Botica dodajući kako su, među 82 ture i aktivnosti u Zadru, oni čvrsto zauzeli prvo mjesto na stranici TripAdvisora.
– Što nas kod turista izdiže iznad ostalih? Ne znam, možda je za turiste ključan taj osjećaj prisnosti koji nudimo. Sve su to turisti koji su vidjeli svijeta. Nije njima Hrvatska prva zemlja koju su posjetili, niti smo im mi prvi vodiči koji su ih vodili, a bome nisu ni naše crkve najstarije i najfascinantnije koje su vidjeli. Ali, kada im se prezentira duh naših ljudi, kulturna antropologija i način na koji živimo, to je ono što ih osvaja i očara, i na čijoj prezentaciji moramo raditi, kazao je Botica dodajući kako Hrvatska ima sve, samo treba malo pameti i volje.