Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vlatko Blažević riješio derbi

30.05.2021. 08:12


Premda je službeni podatak kako je derbi Prve županijske nogometne lige odigran bez gledatelja, oni najsnalažljiviji ipak su pratili kako je Zadar došao do tri boda. Naime, ograda na zapadnom dijelu igrališta najkritičnija je točka na Stanovima kad je riječ o visini, što su iskoristili najvjerniji navijači i utakmicu gledali s kamiona, odnosno improviziranih skela. Bilo je tu i onih koji se nisu dali smesti pa su se osjećali kao u kafiću i usput nazdravili. A kad je riječ o onome što se događalo na travnjaku domaćini su slavili zahvaljujući raspoloženom Vlatku Blaževiću koji je s četiri gola poništio sve nade Hajduka. Nakon vodstva "plavih" 2:0 Goran Burčul je smanjio u u 62. minuti i gosti su krenuli na sve ili ništa. Iskoristio je to Blažević i s još dva gola zaključio utakmicu. Dva kola prije kraja sezone Zadar ima 64 boda, četiri više od Hajduka. U preostalih 180 minuta Zadar će biti gost Arbanasa i domaćin Polači dok će Pridražani ugostiti Škabrnju, a u zadnjem kolu ih očekuje dvoboj u Benkovcu kod Velebita. Županijski prvak do Treće HNL jug će najvjerojatnije morati proći kroz kvalifikacije…


ZADAR 4 – HAJDUK 1
ZADAR – Stadion na Stanovima. Bez gledatelja. Sudac: Roko Režan (Bibinje). Pomoćnici: Čačić (Zadar), Miletić (Ražanac). Strijelci: 1:0 Blažević (14'), 2:0 Blažević (50'), 2:1 G. Burčul (62'), 3:1 Blažević (72'), 4:1 Blažević (86').
ZADAR: Pinčić, Iveljić, Bugarija (od 85' Šarić), Banović, Blažević, Begonja (od 89' Zdrilić), Jerbić, J. Buljat, Vukadinović (od 75' Anić), Labus (od 59' Katuša), Kulaš. Trener: Želimir Terkeš.
HAJDUK: Pedić, Zekan, Narančić (od 51' Bašić), L. Buljat (od 75' Kožul), Srzić, M. Baždarić, G. Burčul, R. Burčul, N. Viduka (od 56' Zubčić), Malbašić (od 46' Marković), I. Viduka (od 46' T. Baždarić). Trener: Vlado Mandić.