Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vučetić čestitao Dukiću te najavio kako nastavlja biti dio zadarske politike

30.05.2021. 21:22


Marko Vučetić, kandidat za zadarskog gradonačelnika koalicijske liste SDP, Akcija mladih, HSS, Centar i Glas izgubio je utrku za grad od Branka Dukića, kojemu je ovo drugi mandat. Za Vučetića je glasalo 11.210 ​birača, dok je Dukić dobio 2000 glasova više. Vučetić se ispred stožera SDP-a obratio građanima te čestitao Dukiću, ali i svim građanima koji su ga birali.
– Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje, nego registriranje i prihvaćanje rezultata. Građani koji su izašli na birališta pokazali su kako žele da gradonačelnik i dalje bude Branko Dukić. Ja ovim putem čestitam i Branku Dukiću i građanima koji su tako izabrali, ali čestitam i onim građanima koji su birali mene rekao je Vučetić nakon objave prvih rezultata te obećao građanima kako nastavlja u istom tonu, ali kao gradski vijećnik.
– Obećajem im ono što sam rekao i u prvom krugu i ono što me motiviralo na ulazak u ovu kampanju. Demokraciju ne promatram niti kao poraz niti kao pobjedu, nego kao život. Grad Zadar je dobio demokratski život i u tom demokratskom životu ću sudjelovati i u sljedeće četiri godine kao gradski vijećnik i politički aktivist na ulicama i kao onaj koji će podizati građansku svijest kod građana, kazao je Vučetić te pridodao kako građani trebaju na izbore izlaziti u većem broju.
– Dokle god imamo izlaznost manju od 40 posto, dokle god imamo uspavano srce demokracije, mi ne možemo biti zadovoljni. Dokle god imamo građane koji izlaze na birališta i žele birati, tu njihovu energiju trebamo i moramo iskoristiti i ugraditi u demokratsko srce grada Zadra.
Vučetić kaže kako registrira činjenicu da su građani odabrali Dukića, ali isto tako i činjenicu da su građani, kako kaže, u prvom krugu odabrali da većina u Vijeću ne bude iz HDZ-a te nadodaje kako očekuje dijalektiku demokracije između Gradskog vijeća i gradonačelnika koja će donijeti novu dinamiku u javnoj politici. Na pitanje je li postignut dogovor koalicije pet stranaka i Enija Meštovića odgovara kako taj dogovor njima nije potreban jer su se, kazao je, "građani dogovorili umjesto nas".
Na pitanje jesu li rezultati slabiji zbog manje izlaznosti Vučetić odgovara kako se ne mogu uvijek pravdati izlaznošću, već kako smatra da u Zadru postoje ljudi koji moraju glasati kako im se kaže te to čini razliku.
– Mi ne želimo unositi destabilizaciju, mi želimo demokratizirati, kazao je na kraju Vučetić.