Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nije sukob nego ‘razmimoilaženje’ Ace i Pina

Autor: Petar Jurić

29.06.2008. 22:00
Nije sukob nego  ‘razmimoilaženje’ Ace i Pina


Svakom klubu dogode se iste ili slične situacije, ali nikad nema potrebe za dramatiziranjem – tvrdi Magaš
Što je nova poslije sastanka kojemu su pribivali Kristijan Magaš, Giuseppe Giergia i Aco Petrović? Predsjednik, direktor i trener razgovarahu o trenutačnoj situaciji i o pitanjima koja su se pojavila nakon što je u glasilima zabilježeno da je iz nekih razloga Petrović u nedjelju rekao da više nije trener Zadra.
– Zaključak je da sve ide dalje svojim tijekom i da svatko radi što treba raditi – kazao je Magaš.
Dakako da gotovo dvostano sastančenja jučer u klubu nije moglo stati u samo jednu rečenicu.
– Da se razumijemo, govorili smo dosta toga, raspravili puno pojedinosti i pretresli svašta, ali nema potrebe javnost zamarati iznošenjem svake riječi. Bitno je da smo se usuglasili, bolje rečeno da su se direktor i trener usuglasili oko toga koje igrače još dovesti.
Smiljan Pavič, dakle, neće doći?
– Ne. To je riješeno.
A tko će?
– Ja o tom ne mogu ništa reći. Struka razgovara, predlaže, razmatra sve detalje i donosi odluku.
Što se dogodilo na relaciji Petrović – Giergia?
– Riječ je o drugačijim razmišljanjima, a bez ikakve podloge i bez potrebe to je predimenzionirano. U svakom klubu dogode se iste ili slične situacije, ali nikad nema potrebe za dramatiziranjem.
Struka mora vama kao predsjedniku, pa i cijeloj upravi, podnijeti povremena izvješća.
– Popunjavanje momčadi traje, nije to posao koji može biti riješen za nekoliko sati ili za nekoliko dana. Prvo smo mi bili rekli da bismo htjeli zadržati Baraća i Štimca, a onda je neko vrijeme moralo proći dok nismo informirani da bi oni radije otišli. Zapravo, Barać nije ni pregovarao s nama, a Štimac se između nekoliko ponuda odlučio za jednu koja nije naša. Struka je trebala onda početi tražiti druge igrače i u datom trenu sve smo dogovorili i potpisali s Tomislavom Ružićem. Istodobno smo tražili nove igrače za mjesta koja su imali Brewer i Stallworth, potom je otišao i Lalić, itd. Tržište ima svoje zakonitosti, a mi nastojimo sve da bismo već u prvoj polovici srpnja imali cjelovitu momčad. Uprava se ne miješa u odluke o kojim će se igračima raditi, ali itekako mora voditi računa o tomu koliko novca će stajati novi igrači, odnosno cijela momčad – zaključio je Magaš.
S obzirom da je Aco Petrović jučer odbio bilo što komentirati (rekao je samo da će sve reći predsjednik), preostalo je još samo čuti što kaže Giuseppe Giergia, direktor.
– Nemam puno toga reći. Moje mišljenje o tomu tko bi trebao popuniti centarsku liniju i Acino mišljenje o tomu nisu se podudarali. Ne bih tu situaciji čak nazvao ni sukobom nego svojevrsnim razmimoilaženjem. Kako smo to jučer u razgovoru riješili nema potrebe vraćati se na ono što je bilo. Čeka nas traženje novog igrača, kandidata je nekoliko, kao i popunjavanje drugih pozicija. Hoće li to biti Dixon, Rančić ovaj ili onaj, vidjet ćemo uskoro – rekao je Giergia.
 
 
Povratak  Anemarije Bilan
U najvećem dijelu prošle sezone u KK Zadar ulogu press  atašea uspješno je obavljala  Dubravka Zurak. U novoj sezoni, pak, na to će se mjesto  vratiti Anamarija Bilan koja je  na podužoj stanci bila zbog  porodiljskog dopusta. U ime  svih novinara Dubravki hvala  na dobroj suradnji, a Animariji  uspješan povratak.


U Višnjiku završnice NLB lige i ULEBova kupa?
Dakako da je upitnik u naslovu neizbježan,  ali možda bi se uskoro moglo doznati ima li  izgleda da završni turniri dvaju natjecanja budu  u Zadru. Glede NLB lige postoji usmeno obećanje tvrtke Sidro. Zato što je u prošloj sezoni  u zadnji tren iz poslovnih interesa umjesto  Zadra uskočila Ljubljana. A za završni turnir  ULEBova kupa Zadar je isto zainteresiran i tu  će ideju sljedeći tjedan prenijeti čelnicima  ULEBa. Sljedeći tjedan doznat će se i u kojoj će  skupini u prvom krugu ULEBova kupa igrati  Zadar.
 Marčinković ispao  iz prve momčadi
Giergiu smo upitali i za status  Prostrana, Šarlije i Marčinkovića.
– Ovog trena još mogu samo potvrditi da će u prvoj  momčadi biti Prostran i Šarlija,  jer su to naši mladići koji svakako zaslužuju određenu prigodu u novoj sezoni – poručio  je Pino. Marčinkovića nije spomenuo, što znači da će Pavle  vrlo vjerojatno u drugu momčad budući da u ovom trenutku nije u prvom planu.
Dejan Ivanov blizu Jazina
Nakon što je otpao Smiljan Pavič u Jazinama su se okrenuli  Dejanu Ivanovu (22), Bugarinu koji igra na poziciji krilnog  centra, a koji je prošlu sezonu nastupao za Split. Ivanov je visok  205 cm i bio je jedan od ponajboljih igrača Splita.  Službenu  informaciju o tome da Zadar razgovara s Ivanovom jučer nismo  dobili, ali nema sumnje da su u aktualnom hrvatskom prvaku  zainteresirani za Bugarina.