Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stričak otvorio bolovanje, sudac zatražio provjeru liječničkih nalaza

Autor: Minja Gugić

29.06.2008. 22:00
Stričak otvorio bolovanje, sudac  zatražio provjeru liječničkih nalaza

Foto: Filip BRALA



Nakon što se nije pojavio na prošloj glavnoj raspravi opravdavši se virozom, Miljenko Stričak ni jučer se nije pojavio u sudnici zadarskog Općinskog suda jer je otvorio bolovanje. O kakvoj je bolesti riječ nismo usjeli saznati, ali će se nalazi koje je dostavio sudu provjeriti u najkraćem mogućem roku
Nakon što se nije  pojavio na prošloj sudskoj raspravi opravdavši se virozom, i jučer  je odgođen nastavak suđenja  Miljenku Stričaku (25).
On je, kako saznajemo, otvorio  bolovanje.Jučer, nažalost, nismo uspjeli doznati zbog čega je Stričak na bolovanju, ali je predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga bio prisiljen opet  odgoditi nastavak suđenja.
Sudac Bitanga nam je jučer  pojasnio da vjeruje da će odgoda trajati najviše desetak  dana, dok se provjere svi liječnički nalazi koje je Miljenko Stričak dostavio zadarskom  Općinskom sudu kao opravdanje za svoj nedolazak.
Podsjećamo, tijekom nastavka glavne rasprave koja je  trebala početi jučer te trajati  još danas i sutra, nakon vještaka prometne struke Borivoja Vukelića, ovoga je puta  trebao biti saslušan strojarski  vještak koji je vještačio prikolicu tegljača koji je vozio  Miljenko Stričak u trenutku  izazivanja stravične prometne  nesreće u tunelu Ledenik 28.  srpnja prije dvije godine.
Iako je suđenje od prve,  glavne rasprave zatvoreno za  javnost zbog Stričakova narušenog psihičkog zdravlja,  novinari su s posebnim zanimanjem čekali i predviđeno  saslušanje vještaka za telekomunikacije, ipak vjerujući kako će uspjeti saznati barem  neke informacije iz sudnice.
Vještak za telekomunikacije imao je zadatak proučiti  izlist svih dolaznih i odlaznih  poziva zabilježenih na Stričakovu mobitelu te je na raspravi  trebao odgovoriti na jedno od  najvažnijih pitanja – je li Miljenko Stričak u trenutku sudara razgovarao na mobitel ili  pak slao SMS poruke.
Naime, neposredno nakon  nesreće u javnosti se špekuliralo informacijom kako je  “vozač tegljača smrti” izazvao  prometnu nesreću jer se “bavio” mobitelom i slanjem poruka tako da nije bio posve  usredotočen na vožnju.
Pod kotačima njegova tegljača zauvijek su nestala četiri  života, dvije majke i njihovo  dvoje maloljetne djece.
Riječ je o Jadranki Matešić-Marković i njezinom  11-godišnjem sinu Mihaelu te  Zdenki Kuhti i njezinoj 15-godišnjoj kćeri Ines koje su se  vraćale kući s ljetovanja.