Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od sada – jedanput godišnje

Autor: Nebojša Gunjević

29.06.2010. 22:00
Od sada – jedanput godišnje


Zlatnu obljetnicu mature nakon pola stoljeća slavili su maturanti Učiteljske škole u Zadru generacije 1959./60. Od sveukupno 50 završenih učenika okupilo se na prigodnoj proslavi njih 19. Nekolicina zbog bolesti ili obveza nije uspjela doći, svi su u mirovini, neki su preminuli, a njihovih profesora niti jednoga nema više među živima.
Druženju su se odazvali: Milka Duka, Stevanija Inić, Viktor Kurilić, Dalibor Masnov, Marijan Peša, Marija Sorić, Branko Vejnović, Slavka Dominis, Ivo Knežević, Šime Pavić, Lucija Rapan, Jakica Silić, Andrija Vanjak, Marija Šimović, Zlata Pešušić, Milka Tesla, Pero Miočić, Nikola Totić i Branko Lisica.
Maturanti su se nakon mature sastajali svakih 10 godina te im je to bilo peto okupljanje nakon završene srednje škole. Susret je počeo ispred zgrade u kojoj su dijelili svoje školske trenutke punih pet godina. Nakon prvih prepoznavanja i radosnih odobravanja, bivši školski kolege krenuli su u šetnju gradom te su otišli na zajednički domjenak. U evociranju uspomena, oživljavanje učeničkih ljubavi, radosti i raznih trenutaka iz srednjoškolskoga života vrijeme je proletjelo.
– Veoma me veseli kako su kolegice i kolege s radošću dočekali ovaj susret i vrijeme provedeno u zajedničkim emocijama jako je brzo proteklo. Zadovoljstvo druženja umanjeno je saznanjem da su neki od kolegica i kolega preminuli, neki su teško bolesni i pitanje je hoće li doživjeti sljedeći susret pa smo buduće susrete dogovorili jednom godišnje s obzirom na našu poodmaklu dob i ljepotu današnjega zajedničkog druženja – rekao nam je Dalibor Masnov, jedan od organizatora susreta.