Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tri Zadrana i Perić na popisu za Tursku

Autor: Roman Morović

29.06.2010. 22:00
Tri Zadrana i Perić na popisu za Tursku

Foto: Sebastian GOVORČIN



Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Vranković objavio je popis 17 igrača, koji kandidiraju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, od čega će petnaestorica započeti pripreme u Poreču 15. srpnja. Na popisu su trojica Zadrana, Marko Popović, Marko Banić i Rok Stipčević, te Dubrovčanin u dresu Zadra Hrvoje Perić. Osim njih, pozvani su i Roko Ukić, Zoran Planinić, Davor Kus, Marko Tomas, Bojan Bogdanović, Krunoslav Simon, Krešimir Lončar, Luka Žorić, Vedran Vukušić, Stanko Barać, Leon Radošević, Ante Tomić i Mario Delaš. Osim u Poreču, reprezentacija će se pripremati i u Crikvenici i Zadru, a odigrat će ukupno deset pripremnih utakmica. Pred sam početak prvenstva, Hrvatska će u dvorani Krešimira Ćosića biti domaćin turniru na kojemu će sudjelovati još i Novi Zeland, Rusija i Jordan.
U odnosu na reprezentaciju koja je pod vodstvom Jasmina Repeše nastupila na Europskom prvenstvu prošle godine u Poljskoj i šestim mjestom osigurala odlazak u Tursku nema šestorice igrača, Nikole Prkačina, Nikole Vujčića, Marija Kasuna, Marina Rozića, Marija Stojića i Sandra Nicevića, dok su šestorica igrača ostala u planovima novog izbornika – Ukić, Planinić, Popović, Kus, Lončar i Banić.
Hrvatska će ove godine nastupiti na svom prvom SP nakon 16 godina izbivanja, a u prvom dijelu natjecanja igrat će u skupini B u Istanbulu sa SAD-om, Brazilom, Iranom, Tunisom i Slovenijom, a prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv SAD-a 28. kolovoza.