Izrada dokumentacije za Tržnicu 450 tisuća kuna plus PDV

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Cijena za izradu projektne dokumentacije iznosi 450 tisuća kuna plus PDV

Sedam mjeseci od odabira nagrađenog rješenja uređenja zadarske Tržnice projekt je u fazi ugovaranja.

- Razgovaramo s projektantima da se daju prijedlozi rješenja, a nakon  toga ćemo ići s ugovaranjem projekta. Ne mogu točno kazati kada će to  biti definirano, rekao je Matko Segarić, zamjenik pročelnika UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva, dodavši kako cijena za izradu projektne dokumentacije Tržnice iznosi 450 tisuća kuna  plus PDV.

Natječaj za uređenje najveće gradske tržnice otvoren je krajem rujna  prošle godine, a na njega je pristiglo 28 radova. Prva nagrada pripala je  Njirić i arhitektima, no konzervatori su imali posebne opaske. Složili su  se kako niti jedan od pristiglih radova nije zadovoljilo sve uvjete natječaja te je za pobjednički rad istaknuto kako treba unijeti određene  preinake s čime su se arhitekti složili.

Već godinama se govori o uređenju gradske Tržnice kao srcu strae  gradske jezgre i njezinu uređenju po uzoru na tržnicu u Barceloni.

Prilikom završetka natječaja u prosincu prošle godine, bivši je gradonačelnik Kalmeta istaknuo kako je trenutno stanje tržnice loše, trebala bi  biti žila kucavica Poluotoka, a istovremeno izumire. Cilj je da Gradska  tržnica postane turistička atrakcija i da se tamo nude domaći proizvodi  naših OPG-ovaca, govorio je tada Kalmeta.

Zasada nedovoljno iskorišten resurs s golemim potencijalom uskoro  bi trebao dobiti novo lice i revitalizirati staru gradsku jezgru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno