Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zaton: Staroj školi novi krov

29.07.2011. 22:00
Zaton: Staroj školi novi krov


Konačno smo krenuli u zahvat izmjene krovišta postavljenog sigurno još prije pedeset godina. Veći dio pokrova od lesonit ploča nagrizao je zub vremena te nam je više puta prokišnjavao krov, kaže ravnatelj Vuković


Nakon opsežnih priprema ovih su dana na sto godina staroj zgradi zatonske osnovne škole počeli dugo planirani poslovi obnove i rekonstrukcije krovišta.
Riječ je o radovima koji se izvode na oko 200 metara četvornih prostora za čiju je realizaciju sredstva osigurala Zadarska županija preko Odjela za društvene djelatnosti, kojem su na čelu Ivan Šimunić.
Nakon provedenog javnog natječaja, školsko stručno povjerenstvo je odlučilo te Tonćiju Vukoviću, ravnatelju OŠ “Petar Zoranić” Nin, u čijem sastavu djeluje i škola u Zatonu, preporučilo da odabere najprihvatljivijeg i najjeftinijeg ponuđača. Izabrana je makarska građevinska tvrtka Tandem gradnja d.o.o.
Radovi se kreću u visini od oko 140.000 kuna te ako vremenske prilike budu izvođaču išle na ruku, završetak svih planom predviđenih poslova može se očekivati oko 10. kolovoza.
– Raduje nas činjenica što smo konačno krenuli u ovaj zahvat izmjene krovišta postavljenog sigurno još prije 50 godina. Veći dio pokrova od lesonit ploča nagrizao je zub vremena, to jest kiše, bure i posolice. Zbog toga smo u više navrata do sada dolazili u situaciju da nam prokišnjava krov. Sada će konačno tome doći kraj, kaže ravnatelj Vuković te zahvaljuje svima koji su pomogli na bilo koji način da se krene u ovaj projekt.
– Planiramo iduće godine, naravno, ako budu osigurana financijska sredstva, školu u Zatonu kompletno obnoviti. To, pored ostalog, podrazumijeva instaliranje centralnog grijanja, izmjenu električnih instalacija, uređenje fasade, izmjenu kompletne stolarije, kaže Vuković.