Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ivan Santini karijeru nastavlja u kineskom Jiangsu Suningu

30.07.2019. 08:20
Ivan Santini karijeru nastavlja u kineskom Jiangsu Suningu


Hrvatski napadač Ivan Santini nogometnu će karijeru nastaviti u Kini, u dresu prvoligaša Jiangsu Suninga.
Nakon sezone provedene u belgijskom velikanu Anderlechtu, Ivan Santini dogovorio je transfer u redove kineskog Jiangsu Suninga, trenutačno petoplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva.
Santinija je dosadašnja karijera vodila iz matičnog Zadra kroz Inter iz Zaprešića, Ingolstadt, pa opet Zadar, Freiburg, Kortrijk, Standard Liege, Caen i upravo Anderlecht, a u svibnju 2017. godine debitirao je za Vatrene. Hrvatski je dres nosio ukupno pet puta, uključujući i nastupe protiv Portugala, Španjolske i Jordana prošle jeseni. Santini, koji je prošle sezone zabio 16 golova za Anderlecht, i brazilski branič Miranda uz Intera povećali su broj stranih igrača u Jiangsuu na pet. Prema pravilima kineske lige, klubovi smiju imati četiri strana igrača, a s obzirom da Talijan Gabriel Paletta uskoro odlazi, Jiangsu je sa Santinijem ispunio kvotu. Mediji su dosta pisali o tome kako Jiangsu pokušava dovesti Garetha Balea iz Real Madrida, a Santinijev dolazak u klub mogao bi značiti da je okončana njegova potraga za napadačem.


Bjelica: Imam slatke brige oko sastava, igrači su krivi za to


Nogometaši Dinama i Nenad Bjelica u dobrom raspoloženju dočekuju uzvratnu utakmicu 2. kola kvalifikacija Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala, koja je na rasporedu u utorak od 20 sati na maksimirskom stadionu, a trener hrvatskog prvaka je na konferenciji za medije rekao da su ga igrači stavili pred slatke brige oko sastava svojim dosadašnjim igrama.
– Imam slatke brige koga staviti u prvih 11, koga uopće staviti u kadar od 18. Igrači su krivi za to. Svi koji su do sada igrali su ispunili moja očekivanja i stavljaju me pred slatke brige. Vjerujem da ću dobro izabrati, da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti – rekao je Bjelica uoči dvoboja u kojem će Dinamo braniti pobjedu 2:0 iz Tbilisija, ali je i upozorio da bi svako opuštanje moglo biti skupo.