Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mladi Obrovčani otvorili »Staru škrinju«

30.07.2019. 11:00
Mladi Obrovčani otvorili »Staru škrinju«


Nedavno osnovani KUD Sv. Josip Obrovac niže svoja gostovanja, tako je prošloga tjedna gostovao na jednoj od ljetnih pozornica Splitsko-dalmatinske županije, točnije u Muću na 18. Međunarodnom festivalu folklora pod nazivom »Stara je škrinja otvorena«. Oživljavajući i čuvajući običaje svojih predaka Obrovčani su se predstavili izvodeći kolo šetnje s napjevom, kukulešće uz cvitare, starinsko kolo-stupac i »jope«. Voditelj KUD-a Sv. Josip je Marijan Kamber, a nastup koji je ipak bio posebniji od ostalih je onaj u samom Obrovcu, kada su mladi obrovački KUD-ovci nastupili pred domaćom publikom na manifestaciji »Bukovačka večer«. Bio je to ujedno prvi nastup mladih folkloraša u Obrovcu.
Okupljajući ovu mladost koja na divan način doprinosi očuvanju naše tradicije te promovira Obrovac i Bukovicu, zaista je prekrasan osjećaj. Sretni smo što se Obrovac napokon promovira na pozitivan
način, a za to su zaslužna ova djeca i njihovi roditelji kojima zahvaljujem na iznimnom trudu, kazala je inicijatorica osnivanja KUD-a Sv. Josip Ika Jurjević.