Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otpadne vode izlijevale se u more

30.07.2021. 13:00


Nakon što nam je zabrinuti čitatelj javio kako je u Kukljici došlo do izlijevanja fekalija u more, a voditeljica ispostave Državnog inspektorata za Zadar Iva Dunatov potvrdila kako je u tijeku inspekcijski postupak Vodopravne inspekcije, iz Državnog inspektorata dobili smo informacije o završenom nadzoru.
– Vodopravna inspekcija Državnog inspektorata izvršila je nadzor na lokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu. Nadzorom je potvrđeno da se iz kopnenog dijela podvodnog ispusta otpadne vode iz sustava javne odvodnje kojim upravlja javni isporučitelj vodne usluge za područje Općine Kukljica, izlijevaju po obalnim stijenama i otječu u prirodni prijamnik. Vodopravni inspektor je 27. srpnja 2021. godine usmenim rješenjem na zapisnik naredio javnom isporučitelju vodne usluge Sabuši d.o.o. da odmah spriječi daljnje onečišćenje mora te da u zadanom roku sanira onečišćenje obale uzrokovano ispuštanjem otpadnih voda, stoji u priopćenju Državnog inspektorata.
Pokušali smo dobiti komentar od Marina Boška, načelnika Općine Kukljica te iz općinske tvrtke Sabuša d.o.o., no, nažalost, nismo uspjeli. Sabuša d.o.o. Djelatnost Sabuše d.o.o je sakupljanje, pročišćavanje i opskrba vodom. Komunalno poduzeće upravlja infrastrukturom javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području koje pokriva Općina Kukljica.