Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pag i Novalja u Francuskoj

Autor:

29.08.2008. 22:00
Pag i Novalja u Francuskoj

Foto: Alenka FESTINI



Odlučeno je da će se Grad Pag predstaviti s predivnom paškom nošnjom i folklorom u izvedbi KUD-a “Družine” iz Paga, a Grad Novalja s muškom klapom “Navalia” i ženskom klapom “Murtelice”
Gradovi Pag i Novalja zajedno će se predstaviti od 4. do 11. listopada u Francuskoj i to prigodnim etnoprogramom u Parizu i još nekoliko gradova sjeverne Francuske. To je odlučeno na zajedničkom sastanku na kojem su bili nazočni gradonačelnik Paga Andreja Bukša, glasnogovornik paškog Poglavarstva Borislav Palčić, direktor paške Turističke zajednice Slavko Pernar, Sanja Maržić predsjednica KUD-a “Družina” Pag te gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, tajnik Grada Novalje Tonći Dabo i ravnateljica novljaskog Centra za kulturu Jasna Dabo-Peranić, zajedno s predstavnicima projekta “Prijateljstvo Coucy le Chateau – Hrvatska”. Naime, ovaj projekt pokrenut je u suradnji s Veleposlanstvom RH u Parizu, a s ciljem predstavljanja kulturne baštine i narodnih običaja Hrvatske.
Kako su nam potvrdili predstavnici gradova Paga i Novalje prijedlog je prihvaćen s velikim zadovoljstvom, ponajviše što će biti tradicijskog karaktera, budući da na tome domaćini Francuzi inzistiraju.
Odlučeno je da će se Grad Pag predstaviti s predivnom paškom nošnjom i folklorom u izvedbi KUD-a “Družine” iz Paga, a Grad Novalja s muškom klapom “Navalia” i ženskom klapom “Murtelice”.
Daljnji prijedlozi Grada Paga da se Francuzima predstavi jedinstvena paška čipka, paški sir i jedinstvena delicija baškotin iz paškog bendiktinskog samostana bit će uskoro definirani. Program i gostovanja Paga i Novalje po francuskim gradovima bit će svakako dobro iskorišteni za turističku promociju otoka Paga.