Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ribon najbolji na Pagu

29.08.2010. 22:00
Ribon najbolji na Pagu


Ovog vikenda Pag je bio domaćin Međužupanijskog natjecanja u sportskom ribolovu u kategoriji do 21 godine (mlađi seniori). U paškoj uvali dva dana štapom s brodice lovilo je ukupno 34 natjecatelja iz 21 športska ribolovna kluba: Vrsi, Volosko, Tribunj, Kostrena, Arbun Crikvenica, Oslić Selce, Udica Umag, Zubatac Zadar, Spinut Split, Arbun Punat, Nebojsija Kaštel Kambelovac, Ribon Novigrad, Podlanica Biograd, Čikavica Šilo, Kantrida Rijeka, Zubatac Lovran, Punta Rata Jezera, Galeb Raša, Arbun Makarska, Sipa Benkovac i domaćini Orada Pag.
Tijekom dvodnevnog natjecanja najveći ulov, ujedno i pobjednica s osvojenim zlatnim peharom je Tea Radil (Arbun), a drugi i treći su Martin Gašparin i Stefano Ermani (obojica Ribon). U ekipnoj konkurenciji slavio je dvojac iz Ribona (Martin Gašparin i Erik Radin), drugi su bili njihovi klupski kolege Stefano Arman i Ivan Percan, a treći Biograđani (Šime Bobić i Frane Bogdanić). U dva dana ribarenja ulovljeno je 1.020 primjeraka ribe, ukupne težine 58,287 kilograma. Suci su bili Milan Perković, Slobodan Šolja i Rudi Mozetić.
– Prosječna težina primjerka ulovljene ribe je 57,14 grama, što je prilično zabrinjavajuće, budući da se radi o malom ulovu, ali i malim primjercima ribe. Ovakvu situaciju u lošem ulovu do sada nismo imali – rekao je Ivica Bobić, predsjednik ŠRD Orada te istaknuo kako je Alessandro Gašparin iz Ribona ulovio najveći primjerak ribe težine 345 grama.
– Natjecanje u ovo vrijemem, kada je turistička sezona u tijeku, bilo nam je teško organizirati iz više razloga. Jedan je što su hoteli i privatni apartmani bili već bukirani gostima, a mnogi članovi kluba imali su svojih poslovnih obaveza. Međutim, zalaganjem nas nekoliko članova uspjeli smo organizirati ovo natjecanje. Smještaj za natjecatelje smo ipak pronašli, barkajoli su se sa oduševljenjem odazvali, a za goste pripremili smo pripreminili mnogo dobre hrane. Za ukupnu organizaciju dobili smo pohvale od natjecatelja i predsjedništva Hrvatskog športskog ribolovnog saveza – naglasio je Bobić koji je zahvalio i sponzorima natjecanja.
– Za uspješnu organizaciju ovog natjecanja pomogli su nam mnogi sponzori, i zato hvala na velikoj pomoći Turističkoj zajednici Pag, Gradu Pagu, Turističkoj agenciji Perla, Paškoj sirani, Solani Pag, Marketu Lorenco, Pekarni Novalja, te osoblju konobe Dida koji su nam priredili ukusnu spizu i osigurali prostor za svečanu dodjelu pehara.