Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Iliriji dodijeljeno priznanje “Tvrtka prijatelj zdravlja”

30.08.2018. 12:43
Iliriji  dodijeljeno priznanje “Tvrtka prijatelj zdravlja”


Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“ za uvođenje posebnih oznaka u radnom okruženja, potom omogućavanja svojim zaposlenicima usvajanja zdravih životnih navika, promicanja i poticanja zdravlja na radnom mjestu te iskazivanja brige o zdravlju zaposlenika. Ilirija je druga turistička kompanija u Republici Hrvatskoj nositeljica priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“.
Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je uručila gđa. doc.dr.sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med., ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je zajedno sa Ministarstvom zdravlja u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ iniciralo i pokrenulo modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“.
Goran Ražnjević istaknuo je da Ilirija kao društveno odgovorna kompanija polazi u svom poslovanju od načela da su zaposlenici ključ njenog uspjeha odnosno najbolji promicatelji njenih vrijednosti, potom promicatelji destinacije, nositelji usluge i poslovnog procesa. Stoga je kontinuirana briga o zaposlenicima koja pored brige o materijalnim pravima, uključuje i brigu o njihovim radnim uvjetima te sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu predstavlja dugoročnu opredjeljenje kompanije i politiku u dijelu upravljanja ljudskim resursima. Ilirijina opredjeljenost prema kontinuiranom unapređenju zdravlja i sigurnosti naših zaposlenika, stalnih i sezonskih kojih tijekom glavne sezone ima preko 460, kroz osigurane sigurne uvjete rada, adekvatnu opremu i kontinuiranu edukaciju smanjuje broj i učestalost ozljeda na radu, povećava produktivnost i zadovoljstvo naših zaposlenika, čemu u prilog govori i današnji događaj. Uključivanjem u ovaj projekt dodatno smo pridonijeli ne samo stvaranju zdravog radnog okruženja već i edukaciji i informiranju naših zaposlenika što svatko od njih i osobno može činiti dnevno za svoje zdravlje.
Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja“ provodila se na razini cijele kompanije, podrazumijevalo je i istovremeno edukaciju, informiranje naših zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u sedam područja: (I) prehrana, (II) promicanje tjelesne aktivnosti, (III) zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, (IV) zabrana pušenja, (V) zabrana konzumacije alkohola, (VI) uređenje okoliša, (VII) zaštita zdravlja potrošača i klijenata.