Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ovom prigodom ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca

30.08.2021. 09:38


Četrnaesta obljetnica kornatske tragedije, jedne od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, obilježava se u ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine.
Podsjetimo, tragedija se dogodila kada je u akciji gašenja požara na otoku Velikom Kornatu u kojoj je sudjelovalo 13 vatrogasaca, 12 vatrogasaca poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog na Murteru.
Ovom prigodom ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca.
– S velikom tugom i boli prisjećamo se tragične pogibije 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog prije 14 godina na Kornatu. I nakon 14 godina od ovog nemilog događaja, moramo čuvati uspomenu na ovu veliku tragediju koja nije samo pogodila hrvatsko vatrogastvo, već i cijelu hrvatsku državu. Naša zadaća je učiniti sve što možemo da do ovakvih događaja više nikada ne dođe. U mislima smo s obiteljima i prijateljima vatrogasaca koji su izgubili život obavljajući časno, pošteno, spremno i hrabro svoju zadaću. Neka im je laka hrvatska zemlja“, poručuje ministar obrane Mario Banožić.