Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Ražancu se približili rekordnoj godini

30.08.2021. 12:08


Turistička sezona nije iznenadila samo ugostitelje i pružatelje smještaja u Zadru, već i sve dionike turističkog sektora u Zadarskoj županiji. U zadnjih nekoliko godina sve se više turista odlučuje za boravak u seoskim kućama, dalje od grada ili zvučnih priobalnih turističkih središta. Sve im je privlačnija opcija mirnog odmora dok se u grad upute samo kad im treba. Potvrđuju nam to i u ražanačkoj Turističkoj zajednici koja bilježi odlične rezultate.
– Trenutno u općini Ražanac boravi približno 3.000 gostiju. U periodu od 1. srpnja do 25. kolovoza ostvarili smo 17.049 dolazaka i 153.200 noćenja, kažu iz ražanačkog TZ-a.


Približili se rekordnoj 2019.
Zadarska županija postala je iznimno turistički atraktivna otkad se izgradio velik broj moderno uređenih kuća za odmor i apartmana, koji najviše odgovaraju obiteljima s djecom, koji se žele maknuti od gužve i situacija u kojima se potencijalno mogu zaraziti koronavirusom.
– Od smještajnih kapaciteta turisti najviše biraju objekte u domaćinstvu, bili to apartmani, studio apartmani ili kuće za odmor, dok drugo mjesto zauzimaju kampovi i hoteli. Ovogodišnji upiti su najviše vezani uz mogućnosti testiranja koje je organizirano na području TZO-a Ražanac. Također nam se javljaju gosti koji su zainteresirani za aktivni odmor, naglašavaju u TZ-u i dodaju kako su ovosezonski rezultati zaista iznad svakih očekivanja.
– Naime, u srpnju i kolovozu ove sezone, na području općine smo ostvarili 20 posto više dolazaka te povećanje broja noćenja za 37 posto u odnosu na 2020. godinu, dok smo uspoređujući tekuću godinu s rekordnom 2019. godinom, na 88 posto rezultata gledajući dolaske i 89 posto gledajući noćenja, ističu u TZ-u.


Oaza za opuštanje
Pandemija koronavirusa učinila je svoje za organizatore fešti i zabavnih događanja. Sve manifestacije u općini Ražanac stoga su odgođene za neka bolja vremena.
– Zbog uputa i zabrinutosti oko cijele pandemijske situacije ovo ljeto je organizirana jedna manifestacija i to Međunarodni plivački maraton, koji se održao 3. srpnja u Rtini. Nastavljajući osviješteni pristup, u trenutačnoj situaciji svjesni smo opasnosti okupljanja, tako da za sljedeći mjesec nisu zakazane nikakve manifestacije, već se aktivno pripremamo za sljedeću sezonu za koju spremamo sveobuhvatan program, najavljuju iz TZ-a ukazujući i na važnost impresija posjetitelja o njihovoj općini.
– Općina Ražanac je okarakterizirana kao mirna i opuštajuća destinacija što je, naravno, uz čisto more i jedinstvene plaže, njezin najjači adut. Turisti znaju da u našoj općini mogu dobiti kvalitetan bijeg od svakodnevnog urbanog života. Nadalje, intenzivan razvoj ponude iz godine u godinu, izdvajamo kao još jedan snažan turistički adut. Upravo dugogodišnji povrat starih turista pokazuje nam kako se veliki udio naših turista osjeća iznimno ugodno kod nas. Specifičnost destinacije vidimo i kroz mnoštvo privlačnih povijesnih lokaliteta raspoređenih na malom prostoru, koji služe kao ciljne točke jednodnevnih izleta naših turista. Turistička ponuda raste kroz ekskluzivni komfor, koji pružaju moderno opremljene kuće za odmor uz ponudu bazena. Aktivni turizam je također jedan od traženijih oblika odmora, zaključuju u ražanačkom TZ-u.