Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dva zlata i dva srebra za Salto

Autor: Čedo Fabulić

29.10.2012. 23:00
Dva zlata i dva srebra za Salto


U organizaciji GK Marijan u Splitu je održano 3. kolo Kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici gdje je zadarski Gimnastički klub Salto sudjelovao sa 15 natjecatelja, od čega deset dječaka i pet djevojčica koji su ukupno osvojili četiri medalje, dvije zlatne i dvije srebrne.
U B programu Hrvoje Glavić je u kategoriji mlađih kadeta osvojio zlatnu medalju s osvojenih 112,8 bodova, dok je njegov mlađi brat Mateo Glavić bio drugi sa 110,95 bodova. Marino Skroće je osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta. Sva trojica izborili su završnicu Prvenstva Hrvatske koje će se održati u studenom u nacionalnom Gimnastičkom centru u Čakovcu.
U C programu kadeti u sastavu Tomislav Bašić, Ivan Klarin, Ivan Girotto, Karlo Girotto i Dominik Miočić su ekipni pobjednici regije jug te su izborili sudjelovanje na državnom prvenstvu koje će se održati u prosincu u Sisku. Pojedinačno je Tomislav Bašić bio četvrti, a Ivan Klarin peti.
U mlađim kadetima nastupili su Antonio Beretin i Leon Belevski koji završavaju kao šesti i sedmi. Oni su se, također plasirali na završnicu.
U C programu mlađih kadetkinja 18. mjesto zauzela je Sara Ivandić, 22. mjesto Laura Predovan, a Ema Žilavec 23.
U C programu kadetkinja 15. mjesto zauzela je Marija Števanja, dok je 20. bila Rea Jurjević. U prvoj sezoni natjecanja djevojke se nisu uspjele plasirati na završnicu.