Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pomagati je lako

29.10.2013. 23:00
Pomagati je lako


U akciji “Pomagati je lako” donirani artikli bit će darovani ljudima u potrebi, kaže Mirjana Tadić iz zadarskog Caritasa, ističući kako će se u ovu akciju uključiti i volonteri zadarskog Volonterskog centra i učenici Ekonomske škole


Pomagati je lako, naziv je velike humanitarne akcije koju sve Caritasove nad/biskupije u suradnji s Lidlovim trgovinama u Hrvatskoj provode treću godinu za redom i kojom se pomaže najsiromašnijim građanima i obiteljima.
Kupci koji se odluče pomoći mogu to učiniti na način da u Lidlovim trgovinama kupe proizvod i odlože ga u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas će ih onda raspodijeliti onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Iz Caritasa Zadarske nadbiskupije pozivaju Zadrane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i kupnjom prehrambenih, higijenskih i ostalih proizvoda pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.  
– Akcija “Pomagati je lako” provodi se na nacionalnoj razini u sklopu projekta “Za tisuću radosti”, velike božićne akcije Hrvatskog Caritasa koja se provodi desetu godinu zaredom, i kojom se pozivaju hrvatske tvrtke i građani da pomognu najsiromašnijim obiteljima. U akciji “Pomagati je lako” donirani artikli bit će darovani ljudima u potrebi, kaže Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, ističući kako će se od sljedećeg tjedna u ovu akciju uključiti i volonteri zadarskog Volonterskog centra i učenici Ekonomske škole koji će dijeliti letke i brošure i tako promovirati akciju i poticati kupce da se kupnjom namirnica i ostalih proizvoda uključe u akciju.
Inače, po završetku ovogodišnje akcije tvrtka Lidl će korisnicima Caritasove pomoći samostalno donirati proizvode u vrijednosti 100.000 kuna, a akcija ovakvog prikupljanja namirnica i ostalih potrepština od strane građana trajat će do 12. prosinca.