Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SONIK-PUNTAMIKA Kraljević: Propušteno će nam se vratiti

30.10.2019. 15:44


Ne može se reći da su košarkaši Sonik-Puntamike kiksali u dvoboju s Goricom. Momčad koju vodi Josip Sesar prepuna je iskusnih igrača, mnogi su igrali za Zadar, Cibonu ili Cedevitu, velik dio njih ima iskustva ABA lige i svakako spadaju u gornji dom hrvatske košarke, što su dokazali i pobjedom u Šibeniku. No, stječe se dojam da su Puntamičani mogli dobiti ovu utakmicu. Gorica nije bila moćna i nepobjediva u Zadru, niti je Sonik odigrao na gornjem pragu svojih mogućnosti. Imali su priliku igrači Šime Kraljevića stići do egala u konačnici utakmice, ali su u posljednje tri minute promašili tri slobodna bacanja i ta prilika je propala.


Slobodna bacanja
– Presudila su slobodna bacanja – kazao je Kraljević. I to »boli« još više, jer su Puntamičani bili hrabri, u velikom dijelu utakmice zaustavili goste, a to je priznao i Josip Sesar.
– Teška utakmica za nas. Taktika domaćeg trenera nam je zadavala probleme, a pomogla nam je i njihova skraćena rotacija – rekao je Sesar te dodao:
– Hrvatskoj košarci je potrebna momčad poput Sonik-Puntamike i malo tko će u Jazinama uzeti bodove.
Na žalost u ovom trenutku su i Šibenik i Gorica uzimali bodove u Jazinama, dok domaći sastav nije ostvario niti jednu pobjedu. Protiv Šibenika zadarska momčad nije imala šanse. Ovaj puta je.
– Propustili smo priliku za pobjedom. Veliku priliku.
Sigurno da će ostati žal za pobjedom, koja, i da je otišla na stranu Sonik-Puntamike, ne bi bila nezaslužena.
– Cijeli tjedan smo upozoravali na najveće kvalitete Gorice, a to su tranzicija i napadačka igra. I mislim da smo dobro reagirali u zaustavljanju toga.
Za kraj je Kraljević dodao…


Dno
– Vjerujem da se dižemo i da će nam se sve ovo propušteno vratiti.
Da nije odigrao dobro protiv Gorice, priznao je i iskusni Šime Špralja, koji je ove sezone dres Zadra, zamijenio zelenim dresom »mlađeg brata«.
– Ništa nisam odigrao, niti sam iskoristio svoju minutažu dobro – priznao je iskusni centar zadarskog sastava te dodao.
– Osim moje igre, nedostajali su nam neki ozlijeđeni igrači koji bi nam pomogli u trenucima kada se susret lomi. Koji bi mogli biti ključni da prelomimo susret u našu korist.
Ali…
– Odigrali smo dobru utakmicu.
Sonik-Puntamika je u krugu četiri momčadi koje su u ovom trenutku na omjeru 1:4. Uz Puntamičane tu su još Hermes Analitica, Škrljevo i Dubrava Furnir. Vjerojatno se tim momčadima može dodati i sinjski Alkar koji ima dvije pobjede, ali prije će Sinjani biti u gornjem, nego u donjem dijelu ljestvice. Ipak, ostaje dojam da su Puntamičani jači od »konkurenata« i da su na početku imali izuzetno težak raspored te da u idućim utakmicama imaju »pravo« očekivati više bodova. U idućem kolu košarkaši iz Jazina gostuju u Zaboku, još jednoj momčadi koja je bliže vrhu nego dnu ljestvice, a nakon toga u Jazine stiže Škrljevo.
 




Brzoja: Imamo širinu i timski duh


Odlično smo odgovorili na agresivnost domaće momčadi – rekao je Mislav Brzoja, igrač Gorice i bivši igrač Zadra koji je itekako poznat zadarskoj publici pošto je posljednje tri sezone igrao u Zadru. Brzoja je standardni igrač Gorice i vrlo važna karika u momčadi Josipa Sesara.
– Kroz treću četvrtinu smo se odvojili i sačuvali prednost. Nije bilo lako, ali idemo utakmicu po utakmicu, imamo dobru širinu, timski duh i to se po rezultatima i vidi.