Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Penava: Jačamo stranačke organizacije kako bismo što prije konsolidirali stanku

30.10.2021. 18:11


Novi čelnik Domovinskog pokreta, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u subotu je boravio u Zadru, gdje je održao sjednicu proširenog predsjedništva podružnice Domovinskog pokreta u Zadarskoj županiji.
– Kao što ste mogli čuti ovih dana, Domovinski je pokret u fazi jačanja stranačkih organizacija, u sklopu kojih smo krenuli u obilazak terena i upoznavanje sa situacijom i ljudima u lokalnim ograncima. Razgovarali smo o budućim koracima, kako bismo stranku pripremili za mnogobrojne izazove pred nama. Iako je realno pitati se koji to izazovi za jednu političku stranku postoje u vremenu kada izbora nema ni na vidiku, tj. prvi su tek za dvije i pol godine, odgovor je kako se izazovi kriju u stanju u kojem se država nalazi, kazao je Penava i istaknuo kako smatra da je stanje iznimno loše i u najkraćim se crtama može opisati kao destruktivno, u kojem se pozicije i položaji gube u svakom segmentu društvenog života.
– Stvari se rastaču, tvornice se zatvaraju, a cijene lete u nebo. Nedostaju fiskalne, gospodarske i obrazovne politike i pristupi, koji bi spriječili demografsku katastrofu kojoj svjedočimo. Gubimo ono najvrjednije, a to su mladi obrazovani ljudi i obitelji. Razmišljamo bez potrebne doze kritike prema onome što radimo i kakve smo modalitete usvojili za svakodnevno ponašanje, naglasio je Penava i dodao kako se javnosti često prikazuje pogrešna, idilična slika svakodnevice u Hrvatskoj, nasuprot, kako je kazao, svim katastrofalnim pokazateljima kojima svjedočimo.
– Jedino prema čemu smo prvi u Europi je korupcija i odljev mozgova. Domovinski je pokret sila i snaga koja može napraviti korjenite promjene koje su nam svima potrebne. Svjesni te odgovornosti, odlučili smo se uputiti na teren i razgovarati s ljudima, ohrabriti ih, uputiti i saslušati njihove prijedloge, kako bismo što prije konsolidirali i ustrojili stanku, te građanima ponudili rješenja koja će preokrenuti ove negativne trendove koje državu dovode na rub propasti, a u kojem se nalazimo već izvjestan broj godina, zaključio je Penava.