Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izoran put u Drugu ligu

Autor: Šime Ćurko

29.11.2008. 23:00
Izoran put u Drugu ligu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski promašaji, kao i preoprezna igra, na naplatu su stigli u 88. minuti. Inter je Stanove napustio neporažen, a Zadar još jednim, prilično velikim, korakom krenuo prema Drugoj ligi. Pouke iz nekih prethodnih utakmica kao da ničem nisu vrijedile. Zadar je nastavio sa starim poteškoćama u napadu, momčad se sporo transformira u napadačku postavu, pa je Terkeš prečesto predugo čekao pomoć suigrača u pokušaju ugrožavanja Brašnića. U tako opreznom rasporedu Zadar je odigrao svih 90 minuta što je, kao i u nizu prethodnih utakmica, imalo svoju cijenu. Ovaj put s vrlo visokim kamatama. Zaprešićani su izgledali organiziraniji, posebno u drugom poluvremenu, imali su praktički samo jednu pogrešku tijekom svih 90 minuta (Pecelj u 79. minuti) i bod koji su osvojili igrom su i zaslužili. Za razliku od Zadrana koji kao da se nisu mogli odlučiti napasti i postići drugi gol “div iz predgrađa” znao je što hoće, što je u konačnici i uzeo.
PIK Stanovi
Jednu od brojnih tzv. kvalifikacijskih utakmica ove sezone Zadar je otvorio u očekivanoj formaciji 3-4-2-1 u kojoj je poput Dalibora Zebića vjeran i Ivica Datković. Na natopljenom travnjaku najveća opasnost uvijek su pogreške, pa su se obje momčadi koncentrirale na što jednostavnija rješenja. A najveća opasnost zapravo su bili prekidi; jedan takav Tomasov je u 22. minuti pretvorio u pogodak.
Prije toga dva obećavajuća ubacivanja pred gol Intera koja je raščistio Pecelj. Prilika i na drugoj strani, nakon što je “škaricama” pokušao Budimir, nije izgledalo loše, ali je u konačnici bilo neprecizno.
Kiša je napravila svoje, na travnjaku Stanova kako je utakmica išla kraju nestajalo je zelenilo trave, a na površinu izlazilo blato, teren je izgledao pripremljeniji za kakvu sjetvu ratarskih kultura negoli za igranje nogometa. Takav teren djelomični je krivac što Zadar u 55. minuti nije poveo 2:0. Ljubičić je odličnom loptom prebacio obranu Intera, iz koje su utrčali Tomasov i Terkeš koji su sami krenuli prema Brašniću. Činilo se da je Terkeš bio u zaleđu, možda i zbog toga Tomasov je odlučio sam završiti posao, zaobišao je vratara gostiju, ali je skliska podloga ubrzala loptu koja je otiša sasvim desno. Tomasov je nekako uspio pucati i pogodio bližu vratnicu. Samo minutu kasnije zadarska obrana oklijevala je s izlaskom na Sivonjića koji je zdesna pucao snažno, Vuković je nekako uspio iskontrolirati loptu i zaustaviti opasnost. Već u sljedećoj akciji nova prilika Zadra, Pletikosić dobro ubacuje slijeva, Terkeš u padu uspijeva dotaknuti loptu da bi u konačnici Ceraj ipak izbio loptu.
Zatečeni Zadrani
Nakon toga primirje od 20-ak minuta, sve do 75. minute kada je Grgurović izveo korner, a Jonjić visoko skočio i glavom pucao pod noge Vukoviću koji na gol crti hvata loptu. U 79. minuti Zadar je dočekao pogrešku gostiju nakon što je Pecelj klizeći umjesto izbijajanja lopte uposlio Tomasova koji je krenuo s lijeve strane prema Brašniću, mogao je Tomasov i pucati, ali možda želeći vratiti asistenciju Terkešu vraća loptu u sredinu gdje je Terkeš malo oklijevao u postavljanju, iskoristio je to Krznar i pravovremeno blokirao zadarskog napadača. Još jednom na djelu je Tomasov nekoliko trenutaka kasnije kada Surać s desne strane prebacuje za Tomasova koji iz voleja puca poluvisoko, ali Brašnić čuva svoju mrežu. Zadar se nakon toga više nije javljao, ali jest Inter koji je zatečenim Zadranima odnio pobjedu.


GOLOVI


22′ (1:0) – Nalet Ljubičića zaustavila je obrana Intera uklizavanjem i usput prekršajem na 20-ak metara od gola Brašnića. Loptu je namjestio Tomasov i pogodio gornji lijevi kut Interovog gola.
88′ (1:1) – Prvi put, u 56. minuti, Sivonjić nije uspio. Ali u 88. minuti jest. Iako su oko njega bila čak trojica Zadrana Sivonjić je uputio udarac s desetak metara s desne strane i pogodio suprotnu malu mrežu Vukovićevog gola.




 ZADAR – INTER 1:1


ZADAR – Stadion u Stanovima. Gledatelja: 2.000. Sudac: Dalibor Mlakar 5,5. Pomoćnici: Matić, Ambrinac (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Tomasov (22′). 1:1 Sivonjić (88′). Žuti kartoni: Tomasov, Milin, Maruna, Terkeš (Zadar); Grgurović (Inter).
ZADAR: Vuković 6, Puljić 5,5, Batkoski 5,5, Parmaković 5,5, Maruna 5,5 (od 90′ Rašo -), Milin 5,5 (od 71′ Župan -), Ljubičić 6, Pletikosić 6, Surać 6, Tomasov 6,5, Terkeš 5,5. Trener: Ivica Datković.
INTER: Brašnić 6, Pecelj 5,5, Budimir 5,5, Krznar 6, Batarelo 6, Yankep 5,5, Cavrić 5,5 (od 80′ Bosec -), Ceraj 5,5 (od 71′ Jonjić -), Gulić 6, Grgurović 6, Sivonjić 7. Trener: Borimir Perković.


 
NOVI DRESOVI NA POLUVREMENU


 Obje momčadi nakon odmora na travnjak su izašle u novim dresovima budući da je oprema koju su koristili u prvih 45 minuta bila potpuno zaprljana. Nije puno pomoglo jer već nakon 15-ak minuta drugog poluvremena sve je bilo kao i na kraju poluvremena.