Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marino Skroče četvrti

29.11.2011. 23:00
Marino Skroče četvrti


Proteklog vikenda u Nedelišću pokraj Čakovca u nacionalnom centru za sportsku gimnastiku održana je završnica Kupa Hrvatske i ujedno Prvenstvo Hrvatske za sve uzrasne kategorije i programe, osim D programa koji se ove godine održavao samo po regionalnim natjecanjima. Nastupio je rekordan broj gimnastičara i gimnastičarki iz cijele Hrvatske, njih oko 450 među kojima su bili i četiri zadarska gimnastičara, članova GK Salto. Uz njih bila su i tri gimnastičara koja su natjecala u D programu Hrvoje Glavić, Mateo Glavić i Ivan Girotto. Oni su iskoristili prigodu za treniranje u vrhunskim uvjetima u nacionalnom centru Aton koji se smatra najboljim i najopremljenijim centrom u ovom dijelu Europe, a vodili su ih treneri Josip Morožin i Ivan Zupčić.
Prvi je nastupao Marino Skroče i to po težinskim elementima u vrlo zahtjevnom B programu, pri čemu je ostvario najbolji rezultat u posljednjih desetak godina za zadarsku gimnastiku te najbolji rezultat GK Salto u povijesti, osvojivši četvrto mjesto u kategoriji kadeta sa 103,100 bodova u višeboju, a pred njim je još jedna godina kadetskog staža.
Drugog dana mitinga na rasporedu je bilo natjecanje u C programu u vrlo jakoj konkurenciji od 40 gimnastičara iz cijele Hrvatske koji su se uspjeli plasirati na najvažnije natjecanje godine. U kategoriji kadeta Tomislav Bašić je osvojio vrlo dobro 18. mjesto sa 109,350 bodova, Karlo Girotto je osvojio 21. mjesto sa 108,650 bodova, a Ivan Klarin završava na 23. mjestu sa 108,40 bodova.
Nakon završnog natjecanja za ovu godinu u GK Salto se  nastavlja s napornim treninzima i pripremama za iduću godinu u kojoj se očekuju još bolji rezultati. Uz ove gimnastičare sljedeće godine će nastupiti i ženska selekcija koju vodi novopridošla trenerica Kristina Vrkić.