Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škola premala za simpatizere HDZ-a u Bibinju

Autor:

30.01.2009. 23:00
Škola premala za simpatizere HDZ-a u Bibinju

Foto: Boris KUPČAK



Sinoć je u prostorijama Osnovne škole Stjepana Radića u Bibinju održana 19. obljetnica osnutka HDZ-a. Svečanosti su nazočili ministar  Božidar Kalmeta, saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ivo Grbić i Branko Kutija, gradonačelnik Živko Kolega, načelnici okolnih općina, te čelništvo i članovi općinskog odbora HDZ-a Bibinje. Na samom početku svečanosti himnu je otpjevala muška klapa Bibana.
 Predsjednik općinskog odbora HDZ-a Bibinje Ivan Šimunović u svom govoru  je spomenuo kako je najveći uspjeh Bibinja premještanje pruge, a osvrnuo se i na sljedeće izbore te je rekao kako je općinski odbor HDZ-a u protekle četiri godine puno radio, a malo govorio te je sa tim prikupio mnoge simpatizere i iz drugih stranaka, što im daje garanciju za pobjedu na sljedećim lokalnim izborima. Načelnik Općine Bibinje Nino Šimunović  govorio je o projektima koji su napravljeni u općini, te je spomenuo izgradnju kanalizacionog sustava Bibinje-Sukošan, poslovnu zonu Lonić iznad Jadranske magistrale,a rekao je kako za 7 dana počinje i projekt Eko Jadran.
– Malo je općina kojima je država dala toliko povjerenje, a mi ćemo ga vratiti, rekao je Šimunović dodajući i kako su se braniteljske udruge dogovorile da se memorijalni centar za sve branitelje Zadarske županije osnuje na području Križ.
Ministar Božidar Kalmeta je pozdravio okupljene i rekao kako mu je drago i ove godine biti na obljetnici osnutka HDZ-a Bibinje.
– Čestitam Bibinjcima, a posebno onima koji su ovdje prvi osnovali HDZ zajedno sa prvim predsjednikom Brunom Bugarijom. Kada je u Bibinju osnovan HDZ i dana potpora Franji Tuđmanu znalo se da smo na pravom putu kada je u pitanju sloboda i državnost, jer Bibinjci imaju feeling, rekao je ministar Kalmeta dodajući kako se uskoro otvara luka Gaženica koja će zaposliti 1000 ljudi.