Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Policija objavila detalje istrage četverostrukog ubojstva i samoubojstva: Od poslovnog odnosa do tijela na obdukciji

31.01.2021. 12:19


Policija i dalje istražuje slučaj četverostrukog ubojstva i samoubojstva koji se dogodio u subotu u Vodicama i Šibeniku, a najavila je da će više informacija objaviti u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
Tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja, izvijestili su u nedjelju iz Policijske uprave šibensko-kninske uz napomenu da će o novim saznanjima izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.
Svih četvero ubijenih imali su prostrijelne rane, a tijela svih mrtvih osoba prevezena su na Odjel patologije bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti. Korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana provesti očevid.
Šibenska policija danas je izvijestila o do sada utvrđenim činjenicama kod četverostrukog ubojstva i samoubojstva, no još nije objavila identitet stradalih nego samo dob.
Iz izvora bliskih istrazi, je se neslužbeno doznalo da je Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića. Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić je ranije potvrdio da je počinitelj sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.
Prema današnjem priopćenju šibensko-kninske policije o tom slučaju, u 12,56 sati zaprimila je dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste, pronađen mrtav muškarac. Očevidom je utvrđeno da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu.
U 13,23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, žene i dvojice muškaraca, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Policija je utvrdila da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.
Odmah nakon prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za njim i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno s Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.
Tijekom provođenja očevida na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela, kojima je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18,22 sati policija je dobila dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga te mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka.