Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sjećanje na Hrvoja

Autor: Roman Morović

30.03.2010. 22:00
Sjećanje na Hrvoja


Večeras će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održati promocija knjige Sjećanje na Hrvoja, posvećene Hrvoju Ćustiću, tragično preminulom nogometašu Zadra. Knjiga je nastala na inicijativu udruge navijača Tornado, u suradnji s NK Zadar, a uredio ju je Drago Marić, sportski novinar. U subotu, 3. travnja napunit će se dvije godine od Hrvojeve smrti. Prošle godine je tu tužnu obljetnicu Tornado obilježio otkrivanjem spomen ploče na Murvičkom groblju, gdje počiva Hrvoje Ćustić, te objavljivanjem pjesme “Dvanaesti anđeo”, koju je napisao pokojni zadarski glazbenik Romeo Santini.
– Nakon pjesme i spomen ploče, koje smo napravili prošle godine na obljetnicu Hrvojeve smrti, odlučili smo i ovu obljetnicu obilježiti na poseban način. Ideja za izdavanje knjige posvećene Hrvoju nastala je u razgovoru s njegovom obitelji. Pokazali su nam isječke iz novina, koji su pratili Hrvojevu karijeru, od prvih nogometnih koraka, dolaska u Zadar, preko igranja u drugim hrvatskim klubovima, nastupa u mladoj Hrvatskoj reprezentaciji pa do tragičnog završetka. Dogovorili smo se da bi bilo najbolje sve te isječke prezentirati u jednom pisanom izdanju koje će ostati kao vječna uspomena na Hrvoja – kazao je Josip Pantalon, tajnik Tornada, koji je zadovoljan izgledom knjige i zahvalan svima koji su sudjelovali u njenoj izradi.
– Mogu reći da knjiga izgleda i bolje nego što smo se nadali. Imali smo stisku s vremenom jer smo željeli da se knjiga završi do obljetnice. Ljudi u tiskari su radili čak i noćne smjene kako bi sve bilo na vrijeme gotovo. Na kraju se zaista isplatilo jer je to pravi spomenar na Hrvojev život. Zahvaljujemo NK Zadar na velikoj pomoći, bez koje ova knjiga ne bi ugledala svjetlo dana, kao i svima ostalima koji su pomogli u njezinoj realizaciji.
Zadarski navijači tako su i ove godine odali počast tragično preminulom zadarskom nogometašu, a nema sumnje da će tako biti i u budućnosti.
– Dok god je Tornada i NK Zadar neće proći niti jedna utakmica, a da se s tribina ne zaori ime Hrvoja Ćustića. On je postao simbol našega kluba i grada i možemo reći da će živjeti s nama kao legenda. Vrlo vjerojatno će se i ulica koja vodi prema stadionu nazvati po njemu, a svi su složni i da stadion treba nositi Hrvojevo ime. Što se Hrvatskog nogometnog kupa, o tome odlučuje netko drugi, ali kada bi se nas pitalo, ne bi bilo nikakve dileme – zaključio je Pantalon.