Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Održana prezentacija radionice suvremenog plesa pod vodstvom Josipe Štulić

31.03.2021. 12:15


U ponedjeljak navečer je u dvorani Zadarskog plesnog ansambla održana prezentacija radionice suvremenog plesa koju je posljednjih dva tjedna vodila Josipa Štulić, članica Zadarskog plesnog ansambla s diplomom plesne akademije u Salzburgu i bogatim plesnim iskustvom na pozornicama Hrvatske i Europe.
Osim što je sudionica brojnih plesnih predstava, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom, pjevanjem i glumom, godinama je voditeljica plesnih programa Ansambla, a između ostalog, autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva s tematski raznolikim radionicama za zainteresiranu javnost.
Ovo je treća u nizu radionica u okviru ovogodišnje Edukativne platforme koju Zadarski plesni ansambl u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu i šport, provodi godinama za obuku svojih članova, a također i za sve ostale sudionike plesne scene u Zadru i Hrvatskoj. I ove godine, kao i prošle biti će održano tijekom godine osam radionica koje će, neke već jesu, realizirati profesionalni plesni umjetnici, koreografi i plesni pedagozi iz zemlje i svijeta: Filipa Bavčević, Kalliopi Siganou, Josipa Štulić, Marin Lemić, Ana Mrak, Ida Jolić, Branko Banković i Matea Bilosnić.
Deset polaznika pred malobrojnom publikom prezentiralo je dvotjedni intenzivni rad na plesnom materijalu koji se sastoji od sekvencionalnog uključivanja dijelova tijela, putanje pokreta koje prolaze kroz tijelo, a sve kroz zadane koreografske sekvence i improvizacijske sesije.
Naredna radionica će se održati od 5. do 10. travnja, a vodit će je, u Zadru vrlo popularan, Marin Lemić.
Edukativni program koji organizira Zadarski plesni ansambl održava se, kao što je već napomenuto, uz podršku Grada Zadra i Zaklade Kultura nova.