Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Započela izgradnja vježbališta u parku Vruljica

31.03.2021. 09:06


Prošlog je tjedna u parku Vruljica započela izgradnja otvorenog vježbališta koje će biti namijenjeno odraslima, a lokacija u blizini centra grada sigurno će privući građane koji vole rekreaciju na otvorenom. Iznos ove investicije je 169.301,00+ PDV, a najpovoljniju ponudu poslala je Braniteljska udruga Maslenica. Nositelj projekta je Odjel za kulturu i sport. 
Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjel za kulturu i sport, rekla je nešto više o ovom projektu.
– Investicija UO za kulturu i sport u parku Vruljica predviđa prenamjenu napuštenog boćališta površine cca 250 m2 u vanjski sportski poligon za vježbanje odraslih. Unutar okvira sadašnjeg zapuštenog prostora planira se instalirati baterija od četiri skupine osnovnih multifunkcionalnih sprava za vježbanje. Podloga će se izvesti nasipanjem okruglog kamena male granulacije (žalo), a ne umjetnom podlogom kako bi se izbjegla mogućnost da se skupa podloga uništi. Izvan okvira postojećeg boćališta, sa sjeverne strane, bit će uređena i betonska stepenica, koja će služiti kao klupa za odmor i odlaganje opreme građana i rekreativaca, rekla je pročelnica Bušić te naglasila kako se ovom inicijativom već tradicionalno vježbanje u parku Vruljica podiže na novu razinu.
– Cijenimo da ovom investicijom obogaćujemo prostor ne narušavajući ga, ujedno dajući višegodišnjoj tradiciji vježbanja u Vruljici novu dimenziju kvalitete. Projekt je usuglašen s Mjesnim odborom i dio je nastojanja Grada Zadra da vježbanje približi građanstvu na dostupan i nenametljiv način, zaključila je Bušić te dodala kako je cjelokupnim projektom predviđeno i osvjetljenje vježbališta.
Podsjetimo, projekt prenamjene parka Vruljice osmišljen je i predstavljen prije dvije godine kroz natječaj Gradionica u organizaciji Društva arhitekata Zadra. Gradionica se bavi oživljavanjem zapuštenih gradskih prostora, a 2019. godine tema je bila park Vruljica – prostor susreta svih generacija, te je ideja bila ovaj marginalizirani park i nedovoljno iskorišten prostor približiti svim građanima.