Cjelovit uvid u kronologiju dodjeljivanja javnih priznanja u razdoblju od 1972. do 2020. godine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Biogradu prikazana knjiga Bože Došena Leksikon biogradskih laureata
Za izdvojiti je kako se u ovome djelu na kronološki način ukazuje na broj i strukturu laureata koji su svojim djelovanjem, bilo kao pojedinci, društva, pravne osobe, ili u Domovinskom ratu zaslužne postrojbe, udruge, osobe, zaslužili dobiti adekvatne nagrade i priznanja po zadanim kriterijima Općine Biograd, Grada Biograda kao i Zadarske županije
Dr. sc. Josip Lisac, professor emeritus, izv. prof. dr. Zlatko Begonja i dr. sc. Radomir Jurić

U Biogradu je prikazana knjiga Bože Došena: Leksikon biogradskih laureata. O knjizi su govorili: dr. sc. Radomir Jurić, izv. prof. dr. Zlatko Begonja, dr. sc. Josip Lisac, professor emeritus, prof. dr. Ivica Vigato i Božo Došen, autor knjige. Voditeljica programa bila je Branka Pelicarić.

Prema riječima prof. Begonje, recenzenta knjige, autor Božo Došen na minuciozan je način pristupio izradi Leksikona biogradskih laureata koji zainteresiranom čitatelju pruža cjeloviti uvid u kronologiju dodjeljivanja javnih priznanja u razdoblju od 1972. do 2020. godine. U tom kontekstu valja zamijetiti kako je spomenuti vremenski okvir zadirao u prošlu zbilju koja je u sebi sadržavala jedan dio jugoslavenskog socijalističkog poretka, odnosno Socijalističke Republike Hrvatske, kao i potom samostalne Republike Hrvatske. Na tom tragu naglašeni su poimenični dobitnici raznih vrsta javnih priznanja, kao i slijedom toga detaljna pojašnjenja o razlozima uručivanja takvih nagrada. Za izdvojiti je kako se u ovome djelu na kronološki način ukazuje na broj i strukturu laureata koji su svojim djelovanjem, bilo kao pojedinci, društva, pravne osobe, ili u Domovinskom ratu zaslužne postrojbe, udruge, osobe, zaslužili dobiti adekvatne nagrade i priznanja po zadanim kriterijima Općine Biograd, Grada Biograda kao i Zadarske županije.
Nakladnik knjige je Grad Biograd, a suizdavači Zavičajni muzej Biograd i Ogranak Matice hrvatske u Zadru.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno