Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stanku Baturu HDZ nudi mjesto zamjenika ravnatelja ŽUC-a

31.05.2019. 10:25
Stanku Baturu HDZ  nudi mjesto  zamjenika ravnatelja  ŽUC-a


Predsjednik županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Franjo Tuđman", Stanko Batur, najizgledniji je kandidat za pomoćnika  vršitelja dužnosti ravnatelja Županijske uprave za cestu, Branka Kutije.
Nakon što je dotadašnji direktor Mile Fabijan umirovljen, za v. d. ravnatelja imenovan je Branko Kutija, bivši gradonačelnik Benkovca. No, od  imenovanja 20. ožujka ove godine Kutija svoju dužnost obnaša bez zamjenika te je njegova stranka, HDZ, odlučila ovih dana dodijeliti mu pomoćnika u vidu bivšeg djelatnika Hrvatskih autocesta.
Naime, Batur je u HAC-u radio od lipnja 2007. godine nakon umirovljenja s dužnosti načelnika Odjela policije PU zadarske. S obzirom da je  inženjer prometa, u HAC-u je imenovan za voditelja grupe za podršku  korisnicima autocesta. Kasnije je to radno mjesto ukinuto i Batur je zadržan u HAC-u, ali na dužnosti s manjim ovlastima i privilegijama. No,  2011. godine, zbog sumnje u nezakonito zapošljavanje u HAC-u, Državno odvjetništvo u Zagrebu sudu je podnijelo prijedlog za pokretanjem istražnih radnji zbog navodno nezakonitog zapošljavanja Batura i još nekoliko osoba.
Batur je sada u mirovini, a na pitanje o tome hoće li se prihvatiti ove  dužnosti, tvrdi kako o tome ne zna ništa, ali ipak napominje:
– Tražio sam mjesto prvog čovjeka Županijske uprave za ceste, pa ću  vidjeti. Ako do toga dođe, imam i ja određene uvjete, a ne da nešto prihvatim pošto-poto, poručuje svojoj stranci Stanko Batur, očito nezadovoljan činjenicom što nije imenovan za ravnatelja Županijske uprave za  ceste te da će dobro odvagnuti stranačku ponudu da bude  zamjenik Kutiji.