Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadarski projekt za zaposlenje žena svih dobnih skupina, osoba s invaliditetom i bivših ovisnica

31.07.2018. 12:10
Zadarski projekt za zaposlenje žena svih dobnih skupina, osoba s invaliditetom i bivših ovisnica


U Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića danas je održana početna konferencija projekta PERMA – HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu, a za čiju je provedbu škola dobila 854.143,73 kuna iz Europskog socijalnog fonda.
– Naša škole ne samo da se bavi obrazovanjem i odgojem srednjoškolaca, već želimo nastaviti raditi i na cjeloživotnom obrazovanju, što znači da ćemo kroz ovaj projekt stvoriti jedan novi program za osposobljavanje u perma i hortikulturi, rekla je Jelena Gulan, ravnateljica Poljoprivredno, prehrambeno i veterinarske škole Stanka Ožanića.
Senad Salihović voditelj je projekta te je detaljnije objasnio ciljeve i rezultate projekta.
– Ciljne skupine ovoga projekta su žene svih dobnih skupina, osobe s invaliditetom te bivše ovisnice. Radi se o 45 nezaposlenih žena. Osim toga sudjelovalo bi i 10 učenika OŠ Voštarnica za koje bi sudjelovanje imalo i terapijsko djelovanje. Također, 80 učenika srednje škole proći će edukacije koje će voditi zaposlenici Nasada. Provest će se i kampanje u znaku poduzetničkog aktiviranja te uspostaviti klub za zapošljavanje. Naime, prema podacima HZZ-a 87 bivših učenika prijavitelja je nezaposleno, a istovremeno na HZZ-u postoji prijavljena potreba za 81 radnikom u hortikulturi, rekao je Salihović.
Partneri projekta su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji "Porat", Sveučilište u Zadru, Osnovna škola Voštarnica Zadar, Nasadi d.o.o.