Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jak vjetar na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja

31.08.2018. 07:35
Jak vjetar na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).
Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između Gospića i tunela Sveti Rok pa iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Upozoravaju i na izvanredne situacije na A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo u kvaru između čvora BENKOVAC i čvora PIROVAC (na 296.km) u smjeru Zagreba. Također i na A3 Bregana-Lipovac zbog prometne nesreće između čvora Ivanić Grad i odmorišta Ježevo u smjeru Bregane te opasnosti od naleta na Divljač između čvora Ivanić Grad i naplate Zagreb istok. Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.
Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik, DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac, DC34 Slatina-Donji Miholjac (DC34) između mjesta Gezinci i Podravska Moslavina, DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko, DC206 Hum na Sutli-Kostel, DC232 Sisak-Jasenovac na dionici Drenov Bok-Jasenovac;, ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće) te LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta): na državnoj cesti DC408 Zračna Luka Pleso-DC30 vozi se jednim trakom, DC3 od Delnica do Rogoznog te između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) i u mjestu Žerjavica (sanacija kolnika), Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano, DC6 Vojišnica -Glina (D37)-Dvor (D47)-GP Dvor između Brezovog Polja i Donjeg Žirovca (zbog odrona), DC7 između naselja Vrpolje i Velika Kopanica, DC31 u mjestu Kravarsko, DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra), DC207 između mjesta Hromec i Đurmanec. Zbog ulegnuća kolnika na županijskoj cesti ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Orle vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 30 km/h,  a do 30.rujna zbog radova na izgradnji vodoopskrbne mreže na području naselja Vrhovine i Babin Potok vozit će se uz privremenu regulaciju prometa semaforima.
Zbog oštećenja kolnika državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti.
Zbog klizišta na državnoj cesti DC205 u mjestu Sveti Križ kod Tuhelja vozi se uz regulaciju semaforima i ograničenje brzine od 30 km/h.
Trajekti i katamarani plove redovito.
Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.
Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor i moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.
Do 30. rujna 2018. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13:00 i 17:00 sati u trajanu po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje, a zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima, izvijestio je Hrvatski autoklub.