Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Karlović: Srušili smo rekord, želimo još više

01.09.2018. 13:00
Karlović: Srušili smo rekord, želimo još više


Danas i sutra, u Sportskom centru Višnjik odnosno dvorani Krešimir Ćosić igrat će se 14. memorijal Barba Tomo Amižić. Ovo će biti treća godina otkako je turnir u Višnjiku i biti će najbrojniji. Prema prijava nastupit će više od 220 igrača i igračica, a za usporedbu lani ih je bilo 198.
– Rekordna godina za nas, usto nastupit će neki igrači iz Njemačke, Slovenije i BiH – istaknuo je Davor Karlović, predsjednik STK Donat, kluba koji je organizator turnira.
– U budućnosti ciljamo da te brojke budu još veće. Želja je da jednog dana budemo verzija Zagipinga. Znači jača međunarodna konkurencija. Imamo fenomenalnu dvoranu, kao i dvije pomoćne, vrijeme je odlično, ljudi se još uvijek kupaju pa se može spojiti ugodno s korisnim. Ljetna sezona polagano završava pa su i cijene smještaja niže, a velika stvar je i zadarska zračna luka. Znači, granica nemamo. Probat ćemo se preko Damira Jurčića i Milana Štencla probiti do Njemačke i Italije.
Ove godine po prvi put prije turnira održava se kamp u organizaciji HSTS-a i STK Donat. Brojke sudionika su vrlo dobre.
– Na treninzima je pedesetak mladih stolnotenisača i stolnotenisačica, Grad Zadar je osigurao dvoranu, HSTS ponajboljima platio smještaj. Zato je plan da već u 2019. taj kamp produljimo na dva tjedna. Kao što sam rekao, imamo perspektivu i uvjete, sada je na nama da tu priču još omasovimo.
Zadar je kroz povijest imao dosta dobrih igrača, ima li na vidiku neki novi Primorac, Gaćina…?
– Iskreno, prije da trenutno imamo novu Tamaru Boroš ha ha. Jedna djevojčica mi je zapela za oko. Igra stvarno dobro, odskače od konkurencije, ona je perjanica ove mlade generacije.
Popravilo se stanje i s Bagatovom dvoranom.
– Grad nam je jako puno pomogao, inače bi to bilo nemoguće. Obnovljena je dvorana, krov, svlačionice… No, idemo korak po korak. Još ova godina nam je potrebna za stabilizaciju kluba. Također, plan je da u sljedećoj sezoni budemo u sklopu Višnjika, gdje bi se napravila namjenska dvorana samo za stolni tenis. Nekih šest stolova. Što se tiče igračkog kadra već sam jednom najavio da više nećemo dovoditi igrače sa strane, makar rezultati bili lošiji. Budućnost Donata je nastupati s igračima koji će živjeti u Zadru, kao što je to sada. Kasnije, ako vidimo da imamo dobru momčad, možda nadopunimo sastav s jednim odličnim strancem kako bi konačno osvojili naslov prvaka.
Vratili smo se na turnir, kojeg će otvoriti predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš.
– Lani je turnir otvorio gradonačelnik Branko Dukić, ali ove godine je nažalost spriječen. Nagrade će predavati Željka Amižić, supruga barba Tome. To je tako od prvog dana i tako će biti dok god se igra ovaj memorijal – zaključio je Karlović. (hsts.hr)
S turnirom pokrenula se i priča oko Donata, nakon godina neizvjesnosti. Vratili su se u HEP Superligu, pokrenuli omladinsku školu…
– Napravili smo rekonstrukciju omladinske škole, raspršili smo se po svim osnovnim školama i sada na treninzima imao pedesetak klinaca. I to samo 1. i 2. razrede. Uskoro ćemo raditi još dodatnu selekciju, izdvojiti bolje igrače, te opet selektirati po školama – kaže Karlović. U novu sezonu Superlige boje Donata branit će Tomislav Zubčić, Ivan Zeljko, Daniel Mijatović, Antonio Goja i Ante Ražov.
– Dobra ekipa za naše prilike, imamo tri podjednaka igrača, na nama je da se borimo pa što bude.