Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na dalje zadarske otoke namještaj se dostavlja jednom tjedno

31.08.2021. 08:29


Kao i u mnogočemu, stanovnici zadarskih otoka imaju problema i s dostavom na otoke. Primjerice, prilikom uređenja kuća, otočani kupuju namještaj u salonima namještaja koji su u Zadru, ali ako se ne nalaze na nekom od bližih otoka, odnosno na Ugljanu ili Pašmanu, onda imaju problem s dostavom i montažom tog namještaja.
Dostava namještaja na Pašman i Ugljan organizirana je kao što je to i na kopnu, ali na udaljene otoke poput Dugog otoka, Iža ili Silbe, saloni namještaja ne vrše dostavu.
Iz Lesnine nam kažu kako i oni imaju sličan angažman, osim što oni vrše dostavu na dalje otoke i to jednom tjedno, kad se skupi više robe. U slučaju da je kupcima potrebna montaža, montažer odlazi s kamionom neovisno o danu kad je dostava, a dostava ovisi o linijama brodova.
– Na naše bliže otoke idemo po potrebi kupaca, a na dalje otoke je teško doći zbog slabih linija te odlaskom na te otoke naši dostavljači gube gotovo cijeli dan, poručuju iz Lesnine te dodaju kako u dogovoru s kupcima mogu dostaviti robu do pristaništa broda, ali tu uslugu nemaju u sezoni kad su u Gaženici velike gužve.
I salon namještaja Prima redovito dostavlja na Pašman i Ugljan, a na dalje otoke ne dostavljaju već robu dovoze do pristaništa broda gdje je skuplja drugi kamion i dostavlja na krajnja odredišta.
– Otočani već imaju uigran sistem te imaju čovjeka koji na pristaništu prikupi tu robu te je odveze dalje, kažu nam iz Prime te dodaju kako oni nemaju montažera koji ide na otoke, ali ako kupac traži, preporučuju im vanjskog suradnika koji onda obavi montažu.
Predsjednik Otočnog sabora, Denis Barić, kaže da nije imao upite od strane otočana vezane uz ovaj konkretan problem, ali slaže se da ovakva situacija diskriminira stanovnike otoka.
– Žalosno je da se ne mogu svima omogućiti jednaki uvjeti, ovo otočane stavlja u nezavidan položaj i na neki ih način diskriminira, kazao je Barić.