Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarske mažoretkinje spremne za Državno prvenstvo

31.08.2021. 11:37


Ovih dana, Zadarske mažoretkinje naveliko se pripremaju za Državno prvenstvo RH u mažoret plesu, koje će biti održano u Glini 11. i 12. rujna. Kako teku pripreme i što očekuju, pitali smo predsjednicu Udruge, Željku Vitlov.
– Natječemo se u kategorijama kadeta i juniora u formacijama (ekipno) i neforamcijama (solo). Djevojke koje plešu su Nola Čirjak, Fabijana Peša, Saša Ruško, Lana Rengel, Korina Verdić, Ema Marnika, Aurora Halilović, Ivona Sorić, Beata Vidov, Đina Masar, Nejla Omerović, Jerolima Biloglav, Matea Mandić i Sara Lisica pod vodstvom trenerice Bernarde Klarin te pomoćnih trenerica Ive Vrkić i Lucije Burčul, nabrojila je Vitlov.
Mažoret ples je jedan od težih plesova jer uz plesne korake, štap je konstantno u ruci te se njime tehnicira i istodobno pleše koreografija.
Od Vitlov doznajemo kako je prostor u kojem plešu na natjecanju označen 12×12 metara, uz modernu glazbu, a svaki tim bira glazbu po svojoj želji u skladu s uzrastom tima.
– Mažoretkinje su u lipnju nastupile na Županijskom prvenstvu u Biogradu, odradile uspješno, a nakon toga napravile kratku pauzu te ubrzo počele s pripremama za nadolazeće Državno prvenstvo RH koje će se održati u Glini gdje ćemo ponosno predstaviti svoj grad i županiju, istaknula je Vitlov.
Ovo bi natjecanje moglo biti veoma izazovno za naše mažoretkinje s obzirom na to da suci ocjenjuju ljepotu koreografije, izvedbu, tehnički dojam, opći dojam, formaciju, tehniciranje, osmijeh, držanje, finoću, eleganciju, težinu i zahtjevnost koreografije. No, kako doznajemo, djevojke nemaju straha, samo pozitivnu i poticajnu tremu.
– Cure imaju tremu i uzbuđene su jako zbog puta, natjecanja, upoznavanja drugih gradova, timova te novih prijateljstva… To je Državno prvenstvo Hrvatske, mi smo registrirane pod Hrvatski mažoret savez pa će tamo sudjelovati i drugi gradovi iz Hrvatske. Mažoretkinje inače treniraju profesionalno te se nadaju dobrim rezultatima na Državnom prvenstvu, rekla je predsjednica Udruge, dodavši kako su timovi iz ostalih gradova prilično jaki i dostojni konkurencije, no djevojke to ne obeshrabruje.
​Mi smo zadovoljni našim curama, bitno nam je da vole mažoret ples pa je onda sve lakše jer uz ples se stvaraju ljubav i dugotrajno prijateljstvo. Roditeljima velika hvala na povjerenju jer oni su nam velika podrška u radu cijelo vrijeme, istaknula je Vitlov
– Treninzi su bili tri puta tjedno u samom početku, dok su zadnje pripreme intenzivne i održavaju se svaki dan pri čemu treninzi traju od 2 do 3 sata. Nakon Državnog prvenstva slijede treninzi i upisi u novu školsku godinu 18. rujna, kazala je Vitlov.