Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Puntamičani prema Ciboni, Zadranke na nemogućoj misiji

31.10.2020. 09:28


Odličan početak sezone za Sonik-Puntamiku se »prekinula« je korona. Kao i mnoge klubove i igrače. No, Puntamičani su izašli iz samoizolacije i vratili se treninzima.
– Imali smo petoricu igrača kojima je određena mjera samoizolacije nakon gostujuće utakmice s KK Zabok čijem je jednom igraču naknadnim testiranjem utvrđena zaraza koronavirusom. Naši igrači su se cijelo vrijeme osjećali dobro i nisu imali simptoma. Testirani su, negativni su i vratili su se treninzima, rekao je predsjednik Mirko Jošić.
Ovo znači i povratak Puntamičana u natjecateljski ritam:
– Tako je! Započeli smo pripreme za utakmicu 8. kola HT Premijer lige u kojoj smo u srijedu 4. studenoga gosti kod Cibone. Činimo sve da se što prije uigramo i budemo na razini koju smo imali prije prisilnog odmora za naših pet igrača. Ne preostaje nam ništa drugo nego se veseliti svakoj prilici za odigravanje utakmice i da se nadamo da ovakvih situacija više neće biti, zaključio je Jošić.
Podsjetimo, Sonik Puntamika je odigrala šest utakmica HT Premijer lige, ima omjer pobjeda i poraza 4-2 i jednu odgođenu utakmicu, gradski derbi protiv Zadra u Jazinama za koju se očekuje određivanje novog datuma odigravanja.
A košarkašice Zadra danas u 16.30 gostuju u Puli u sklopu petog kola Ženske premijer lige – skupine Jug. A nakon prva tri kola Zadranke imaju tri poraza. U prvom kolu protiv Splita su poražene s 36 razlike, da bi u iduća dva protiv KAŽL-a i Šibenika izgubile s 39 koševa razlike. U ovoj ligi Zadranke su uvjerljivo najslabija ekipa, sa samo dvije seniorske i većinom kadetkinja i nešto juniorki. I sada plaćaju danak neiskustvu.
– Svakako da je dobro da kupimo iskustvo, ali sigurno da ovakvi porazi mogu negativno utjecati na samopouzdanje djevojaka – rekao je Samir Žuža, trener ekipe Zadra.
Puljanke do sada su odigrale četiri utakmice i ostvarile polovičan učinak i u ovom dvoboju su sigurno veliki favorit i sve osim glatke pobjede domaće ekipe bilo bi veliko iznenađenje.


»Činimo sve da se što prije uigramo i budemo na razini koju smo imali prije prisilnog odmora za naših pet igrača. Ne preostaje nam ništa drugo nego se veseliti svakoj prilici za odigravanje utakmice i da se nadamo da ovakvih situacija više neće biti
Mirko Jošić


MINUSI
U prvom kolu Zadranke su protiv Splita poražene s 36 razlike, da bi u iduća dva protiv KAŽL-a i Šibenika izgubile s 39 koševa razlike. U ovoj ligi Zadranke su uvjerljivo najslabija ekipa, sa samo dvije seniorske i većinom kadetkinja i nešto juniorki. I sada plaćaju danak neiskustvu