U uređenje oborinske odvodnje u Zukvama ulaže se 800.000 kuna

Slika korisnika asaric
Općini Vrsi i dalje prioritet ostaje briga o djeci i mladima
Na održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Općina Vrsi planira utrošiti oko pet milijuna kuna – za oborinsku odvodnju u Zukvama 800 tisuća kuna, održavanje javnih zelenih površina 433 tisuće kuna te za održavanje javnih nerazvrstanih cesta najveći iznos, više od milijun kuna
Toni PERINIĆ
Općina će u ovoj godini pripremiti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade Područne škole Vrsi OŠ Petra Zoranića Nin

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, žitelji općine Vrsi su u novu godinu ušli s najvećim proračunom dosad koji iznosi 20.996.698,81 kuna. Prema riječima općinskog načelnika, Luke Perinića proračun je kvalitetan, održiv i ostvariv.
- Godinu 2022. započeli smo s najvećim proračunom dosad, što pokazuje kako kao lokalna samouprava iz godine u godinu sve više napredujemo u svim aspektima. U ovogodišnji proračun uključili smo značajne projekte koji će već ove godine započeti s realizacijom, kao i izradu projektne dokumentacije za neke koji će se realizirati kroz 2023. ili 2024. godinu. Smatram kako je proračun realan, održiv i ostvariv te prilagođen potrebama naše Općine, navodi načelnik Perinić.
U proračunu je više od četiri milijuna kuna predviđeno je za izgradnju objekata komunalne infrastrukture, a među najvažnijim čimbenicima te stavke ističe se izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Područne škole Vrsi Osnovne škole Petra Zoranića te rekonstrukciju i asfaltiranje ceste »Duboki put«.

Rekonstrukcija Područne škole

- Kroz stavku izgradnja objekata i uređaja komunalne infrastrukture planira se utrošiti oko četiri milijuna kuna na energetsku obnovu javne rasvjete, izmjene i dopune prostornog plana, ali i pripremu projektne dokumentacije za razne projekte. Tako ćemo u ovoj godini pripremiti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade PO Vrsi OŠ Petra Zoranića Nin te rekonstrukciju ceste »Duboki put«, koja povezuje centar mjesta s Vrsi – Mulom. Također, kroz nekoliko mjeseci započinje obnova i sanacija bunara »Vrbica« u Poljicima, koji za sve mještane predstavlja kulturno dobro i podsjetnik na težački život, konstatira načelnik.
Na održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Općina Vrsi planira utrošiti oko pet milijuna kuna – za oborinsku odvodnju u Zukvama 800 tisuća kuna, održavanje javnih zelenih površina 433 tisuće kuna te za održavanje javnih nerazvrstanih cesta najveći iznos, više od milijun kuna. I u ovogodišnjem proračunu, značajan iznos predviđen je za obrazovanje, kulturu, šport i socijalnu skrb.

Za javne potrebe socijalne skrbi najveći iznos dosad

- Imperativ i dalje stavljamo na djecu i mlade te njihovo obrazovanje. Za javne potrebe u obrazovanju (stipendije, tečajevi, bibliobus, javni prijevoz srednjoškolcima) izdvojili smo 430.000 kuna, dok je iznos od 832 tisuće kuna predviđen za predškolski odgoj, to jest za naš dječji vrtić koji i dalje ostaje besplatan. Također, moram napomenuti kako svakodnevno aktivno radimo na pripremi dokumentacije za izgradnju nove zgrade vrtića. Kultura i sport su nam također vrlo važni u zajednici, tako da ih nismo zanemarili ni ove godine - za obje stavke predviđeno je po 90 tisuća kuna, govori nam Perinić i dodaje kako je za javne potrebe socijalne skrbi izdvojen je najveći novčani iznos do sad, čak 859 tisuća kuna.
- Za javne potrebe socijalne skrbi predviđeno je 859 tisuća kuna, od čega 200 tisuća kuna za novorođenčad, dok za božićnice i jednokratne pomoći otpada najveći dio, čak 486 tisuća kuna. Za humanitarnu skrb i Crveni križ osigurano je preko 50 tisuća kuna, nabraja načelnik.
Kroz prosinac lanjske godine isplaćeno je 497 božićnica umirovljenicima starijima od 65 godina, osobama s invaliditetom te socijalno ugroženim osobama za što je utrošeno 248.500 kuna. Tradicija je to koja se njeguje dugi niz godina, a umirovljenicima dobro dođe u blagdansko vrijeme s obzirom na visinu mirovina.
Napredak i razvoj općine Vrsi vidljiv je iz dana u dan, a novi projekti će zasigurno podići kvalitetu življenja u najmlađoj općini u Zadarskoj županiji, koja djeluje tek petnaest godina.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika isabella
Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija mi je promijenila život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak u ravnoteži. Ritual Dralaba je odlično funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas opet ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s Dralabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena opet vole . , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

love