Postavljeno spomen-obilježje oficiru JNA koji je umalo raznio cijeli Bjelovar

Slika korisnika gsimunov
A. Čavić/Grad Banja Luka
Aleksandar Tepić i Draško Stanovuković otkrili su spomen-obilježje Milanu Tepiću

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković zajedno s Aleksandrom Tepićem, sinom majora Milana Tepića, svečano je otkrio spomen-obilježje i položio vijence majoru Milanu Tepiću, oficiru JNA i zadnjem narodnom heroju SFRJ.
Major bivše JNA Milan Tepić 29. rujna 1991. godine izazvao je eksploziju 170 tona streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava u vojnom skladištu na Barutani u Bjelovaru. Namjera majora JNA bila je izazvati eksploziju čitavog skladišta, koju su uspjeli spriječiti hrvatski branitelji.
Tom prilikom poginulo je 11 branitelja.
- Major Tepić je moderan, suvremen Srbin, rekao je Draško Stanivuković. Gradonačelnik je objasnio da se nikada ne smije zaboraviti herojsko djelo majora Tepića.
Ukoliko se budemo držali takvih principa, naveo je Stanivuković, neće nam moći ništa nikakve sankcije i Republika Srpska će živjeti "navijek i zauvijek".
Sin majora Tepića se kratko obratio nazočnima. Zahvalio se Banja Luci na tome što pamti herojstvo njegovog oca.
- Jednom ljudi daju riječ, ona ostaje ili se pogazi. Ja sam dao riječ da ću braniti ovu zemlju ako joj bude teško, napisao je major Tepić u svojem zadnjem pismu.
Predsjedništvo SFRJ je 19. studenoga 1991. godine proglasilo majora Tepića narodnim herojem, zadnjim i jedinim u tom ratu.

Po Tepiću se zove niz ulica u Srbiji i Republici Srpskoj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Na tom derneku sudjelovao je i hadezeovac istočnog obreda Milorad Pupovac. Nek se zna.