"Državu ne znamo napraviti od stoljeća sedmog!"

Slika korisnika admin
Enio Meštrović osmislio je još jedan performans

Simultankom narodnih velemajstora, najpoznatijih zadarski performer Enio Meštrović, obilježio je jučer Dan državnosti. Meštrović i njegov KUD "Bleke i konji" postavio je u Kalelargi 12 šahovskih ploča fondacije legendarnog svjetskog prvaka u šahu Garija Kasparova na stolove umotane "lancunima" u državnim bojama.

- U tijeku je simultanka narodnih velemajstora, a mi smo velemajstori u igri neznanja. Igramo sami protiv sebe već niz godina, da ne kažem stoljeća. Kinezi u godinu dana naprave grad od 4 milijuna, a mi ne znamo napraviti državu i to od stoljeća sedmog. Opet nam je netko drugi kriv, rekao je u pauzi između dva poteza Enio Meštrović.

Za njega su 12 polja simbol "...kako kome odgovara". Može posljednje večere, a može i 12 mjeseci. U biti, Meštrović kaže da je ova igra vremenski neograničena. Sa zamišljenim protivnicima, Meštrović je odigrao obučen u crno odijelo s crnom kravatom s tek primjetnim šljokicama, dodatno zatamnjen crnim sunčanim naočalama.

- Ja sam u crnom jer sam crna figura, ali sam čistih ruku. U našoj državi možete biti toliko crn, a čistih ruku. Kao ja kad nosim bijele rukavice na kojima ne ostaje nikakav trag. Ovdje je važno da igra traje. Imamo dosta poklonika u našoj državi koji to odobravaju svađajući se jedni između drugih, a mi..., mi i dalje igramo i držimo našu katrigu koju nikom nećemo dati, rekao je na svoj način Enio Meštrović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika darza
Blago tebi..