Benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 23, 2021 14:45

Grožđe, barem ono u Biljanima Donjim, odmah ispod Baštice vrhunske je kvalitete, a urod je odličan. Ovih dana berači su ispunili vinograde, a mi smo bili u posjetu onom u vlasništvu Steve i Nade Jokić iz Biljana.

Nedjelja, Rujan 12, 2021 10:43

Tematski okrugli stol, 3. po redu i to pod temom Radni staž i radno iskustvo upriličen je u Benkovcu. Organizator okruglog stola je Udruga studenata Bukovice i Kotara uz pomoć Lokalnog centra podrške za udruge koji je oformljen u sklopu projekta #nauči #promijeni #primijeni. U ime organizatora prisutne sudionike su pozdravili Matej Mikulić, voditelj projekta te Tina Bačić koordinatorica za OCD. Okrugli stol moderirala je koordinatorica za međusektorsku suradnju Kristina Dević.

Subota, Rujan 11, 2021 15:55 1

»Narode svita u Benkovcu«, narodna je poslovica koja se svakog 10. u mjesecu na Benkovačkom sajmu itekako potvrđuje. Doduše nije bila gužva kao u kolovozu, ali su na istinskom dašku tradicije, mjestu ponude i potražnje, bile nazočne tisuće prodavača, preprodavača, kupaca, nakupaca, dokoličara i znatan broj turista.

Ponedjeljak, Rujan 6, 2021 13:33

Grand prix šampion 12. Festivala vina srednje i sjeverne Dalmacije »Vinfest Benkovac 2021.« je maraština »Fiolić Maraština Surije«, berba 2019., proizvođača Tantum d.o.o. Vina i likeri Fiolić. Apsolutnim šampionima, s osvojenih 90 bodova s metodom 100 pozitivnih bodova, benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić dodijelio je veliki šampionski pehar i Veliku zlatnu medalju, odnosno Veliku zlatnu čevulju.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 13:56

Povodom 30. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Željka Čubrića, Udruga 1. A satnije 113. šibenske brigade HV-a u Buliću je obilježila obljetnicu njegovog stradavanja. Tog kobnog dana 31. kolovoza 1991. srpski agresori iz mjesta Kolarine bjesomučno su minobacačima granatirali Bulić, a tom prilikom granata je usmrtila Željka Čubrića i teško ranila dvojicu njegovih suboraca. Čubrić je prvi poginuli pripadnik 113.

Utorak, Kolovoz 31, 2021 13:42

U Medviđi ili po domaću u Medviđoj, u povodu blagdana Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja, Usičenja, odnosno svetog Usika, nebeskog zaštitnika ovog mjesta smještenog u kamenom moru u srcu Bukovice, koroni unatoč, okupilo se na svetoj misi na otvorenom i na obližnjem velikom platou, gdje se tradicionalno blagovala pečena janjetina i lešo jaretina, preko dvije tisuće Medviđara koji žive diljem domovine i inozemstva, hodočasnika i feštara.

Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2021 13:30

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR), koja svoj vrlo aktivni ogranak ima u Benkovcu, nastavlja voditi brigu o hrvatskim braniteljima i svojim članovima, što dokazuje novi primjer humane geste i vrijedne donacije.

Nedjelja, Kolovoz 22, 2021 10:11 2

Već 13 godina za redom u Perušiću kod Benkovca uživa se u Večeri duhovne poezije. Na kulturnom događanju u čast blagdana Majke Božje, zaštitnice Župe Perušić, bilo je dosta zaljubljenika u izričaj koji, osim što godi uhu, duhovno obnavlja srce i dušu svakog tko se preda stihu pjesničkih duša.
- Posebno je perušičkim podnebljem odjeknuo duhovni zov, već tradicionalno ispred crkve sv. Jure pred brojnim posjetiteljima, kazao je Branko Antunović, inicijator Večeri duhovne poezije.

Nedjelja, Kolovoz 22, 2021 10:04

Prvi benkovački filmski festival, Ciklop Film Fest, namijenjen je mladim filmašima. Jednog od organizatora festivala, Silvestra Petrova upitali smo kako je prošlo otvorenje te što posjetitelje čeka u pet dana filmskog festivala mladih, koji pruža priliku mladim filmskim autorima da podijele svoju ljubav prema filmu. Tijekom pet dana festivala publiku očekuje reprodukcija 44 filma pristigla iz raznih dijelova Hrvatske koji će konkurirati za nagradu žirija i publike.

Nedjelja, Kolovoz 15, 2021 09:15

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i uz veliku pomoć Grada Benkovca i Zadarske županije odrađena je odbojkaška fešta u Benkovcu pod nazivom Odbojka na pijesku Benkovac 2021.
- U četiri dana odrađena su četiri odbojkaška turnira na pijesku, a pripremili smo za svakog po nešto, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac koji zapošljava troje ljudi, voditelja projekta te dva trenera odbojke i biciklizma.

Stranice