Benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 19, 2021 13:15

Drugi tematski okrugli stol pod temom Žene na rukovodećim pozicijama – izazovi održan je u Benkovcu. Organizator okruglog stola je Lokalni centar podrške za udruge koji je oformljen u sklopu projekta #nauči#promijeni#primijeni. U ime organizatora prisutne sudionike pozdravio je Matej Mikulić, voditelj projekta, a moderirala ga je koordinatorica za međusektorsku suradnju Suzana Šimunac.

Subota, Lipanj 19, 2021 11:51

U Vatrogasnom domu u Benkovcu u petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je potvrđena vladajuća većina HDZ-a koji ima 9 od 15 vijećnika. Boris Erceg (HDZ) je novi-stari predsjednik Gradskog vijeća izabran rezultatom 13: 1. Naime, Boris Erceg je bio jedini kandidat kojeg je predložio HDZ, opozicija nije imala svog kandidata, 13 je bilo za dok je Erceg bio suzdržan. Nedostajala je Marina Čačić s kandidacijske liste Domovinski pokret-Most.

Petak, Lipanj 11, 2021 14:07

Nakon šest mjeseci prisilne stanke zbog pandemije koronavirusa Benkovački sajam u srijedu, 10. lipnja 2021., ponovno je otvorio svoja vrata. A sudeći po izuzetnoj gužvi i kolonama automobila, izgledalo je kao da nije ni prestao s održavanjem.

Petak, Lipanj 4, 2021 12:27

Gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje ovih su dana posjetili studenti inženjerstva okoliša Geotehničkog fakulteta iz Varaždina. U obilazak gradilišta koji se prostire na 46 hektara poveli su ih djelatnici tvrtke Eko d.o.o. i glavni inženjer gradilišta Jurica Gulan iz tvrtke Riko d.o.o., kojoj je povjereno projektiranje i izgradnja Centra.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 10:41

U povodu obilježavanja Dana državnosti na Trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu kod spomenika hrvatskih braniteljima jučer je održana počast svim poginulim hrvatskim vitezovima Domovinskog rata. Riječ je o šestom po redu najvećem organiziranom okupljanju braniteljskih udruga na tlu Republike Hrvatske na kojem se zbog epidemioloških mjera okupilo oko 100 branitelja iz 20-ak udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Petak, Svibanj 28, 2021 13:00

Komunalno društvo Benković d.o.o. Benkovac bogatije je za još jedno vozilo za odvoz otpada, a dobavljač je tvrtka Komop d.o.o. Zagreb.

- Riječ o rabljenom teretnom vozilu Iveco za odvoz korisnog otpada koji je proizveden 2019. godine, a vrijednost vozila je 600.000 kuna, kazao je Jurica Vuksan Ćusa, voditelj tehničkog odjela u Benkoviću.

Ugovor o leasingu potpisali su Faud Arapović iz Komopa i Ivica Mitrović, direktor Benkovića.

Srijeda, Svibanj 26, 2021 13:30

Vijest o popuštanju epidemioloških mjera koju je nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima, najavio Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, posebno je obradovala desetke tisuća posjetitelja Benkovačkog sajma.

Srijeda, Svibanj 12, 2021 13:30 1

HDZ u Gradu Benkovcu na lokalne izbore izlazi još jednom predvođen predsjednikom Gradskog odbora i aktualnim gradonačelnikom Tomislavom Bulićem. Listu za Gradsko vijeće čine većinom mladi i visokoobrazovani ljudi.
Za vrijeme Bulićeva mandata započeta je realizacija mnogih projekata predvođenih Intervencijskim planom.

Petak, Svibanj 7, 2021 09:23

 Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je na svojim službenim internetskim stranicama objavilo popis odabiranih projekata općina i gradova za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2021. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 15. ožujka do 4. travnja 2021. prijavljena su 390 projektna prijedloga od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 173.

Utorak, Svibanj 4, 2021 13:45 1

Predizborno iznenađenje i pozornost Benkovčana izazvala je nestranačka lista mladih intelektualaca, nova politička snaga okupljena pod sloganom »Benkovac mora bolje«. Slogan je to Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće.

Stranice