Bibinje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Srpanj 4, 2022 12:27

Bibinjski svećenik fra Grgo Sikirić, redovnik Provincije franjevaca trećoredaca iz Samostana sv. Franje u Odri u Zagrebu, proslavio je sedamdesetu obljetnicu svećeničkog ređenja. Na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio u samostanskoj kapeli koncelebrirali su osamnaestorica redovnika iz Provincije, njegov nećak don Mario Sikirić, župnik u Odri vlč. Vladimir Cvetnić te fra Grgini prijatelji mons. Mile Pecić, župnik u Slunju i vlč. Ante Luketić iz Udbine.

Petak, Lipanj 10, 2022 16:00 1

Turistička sezona se nakon dvije pandemijske godine napokon oporavlja. S prestankom važenja preventivnih mjera, očekuje se kako će hrvatsku obalu ove godine posjetiti rekordan broj turista. O pripremama i očekivanjima od sezone u općini Bibinje, koju svake godine posjećuje sve više turista, razgovarali smo s načelnikom Šimom Sekulom.

Petak, Lipanj 3, 2022 14:14 1

Policijski službenici za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju Policijske uprave zadarske, jučer su uveli najmlađe u svijet prometa nakon čega je slijedila edukativno scenska izvedba „Znakovi za najmanje“ u izvedbi kazališta „Smješko“ u kojoj predstavi se djeci na jednostavan način, kroz interakciju i zanimljive situacije ističe važnost pravilnog ponašanja u prometu.

Subota, Svibanj 21, 2022 09:34

Na brdu Križ kod Bibinja svečano je obilježena 30. obljetnica vojne akcije Jaguar, kojom je oslobođeno istoimeno brdo. U siječnju 1993. godine veliki dio okupiranog zadarskog zaleđa oslobođen je u VRO Maslenica, no tijekom 1992. godine toj je operaciji prethodio niz borbenih aktivnosti, od kojih je najveći uspjeh ostvaren operacijom kodnog naziva Jaguar. Svečanosti su nazočili brigadir Frane Šarić, zapovjednik 159. brigade HV-a, bojnik Ivan Vitanović, zapovjednik 2. pješačke bojne 159.

Srijeda, Svibanj 4, 2022 11:50

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Bibinje na kojoj su najzaslužnijima za promociju općine tradicionalno dodijeljena općinska priznanja. Utemeljitelj susreta klapa Raspivano Bibinje Šime Šimunić dobio je nagradu za životno djelo za dugogodišnje svestrano zalaganje i doprinos u razvoju kulturnog života općine.

Subota, Travanj 30, 2022 09:42

Općina Bibinje nastavila je s provođenjem uspješnog projekta ˝Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo˝. Starom – novom projektu dodana je brojka dva koja označava nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja projekta za koji je iz EU fondova Općina Bibinje osigurala 2.595.600,00 kuna.

Petak, Travanj 8, 2022 16:00

U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama od 8. do 10. travnja odigrat će se kvalifikacijski turnir skupine G odbojkaša do 20 godina te skupine B odbojkašica do 19 godina za odlazak na Europsko prvenstvo. U skupini odbojkaša zajedno s Hrvatskom još su i juniorske reprezentacije Švedske, Mađarske i Belgije. Prvoga dana, u petak 8.

Utorak, Ožujak 29, 2022 17:00

U znak solidarnosti i podrške ukrajinskome narodu i Ukrajini prkosno i ponosno je stao hrvatski pjesnik Marin Fuzul iz Bibinja, najpoznatiji poštar u Hrvatskoj.
Kao poruku ohrabrenja i mira na osebujan je način napisao pjesmu »Suze s lica tvog«.

Petak, Veljača 25, 2022 13:20

Općinski načelnik Šime Sekula u četvrtak je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nastavak smjenskog rada u Dječjem vrtiću Leptirići u Bibinjama.
Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv »Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja«.
-Velik je ovo korak i nastavak ozbiljnog i odgovornog rada za sve skupine našeg društva.

Srijeda, Veljača 2, 2022 11:24

Komunalna tvrtka BIBINJAC d.o.o. uspješnom prijavom na Javni poziv od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ostvarila je pravo na dodjelu sredstava subvencije za kupnju energetski učinkovitog vozila u iznosu od 1.425.207,40 kn, što je 75,83% od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 1.879.282,80 kuna.

Stranice