Bibinje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 9, 2021 14:12

Pandemija koronavirusa ne može spriječiti žitelje Bibinja u iskazivanju dobrote i humanosti. Na prvu ovogodišnju, uskrsnu akciju odazvalo se 58 darivatelja, a prikupljene su 53 doze krvi.
- Prije uskrsne akcije krv je na Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice od početka godine dalo još 12 naših članova, ponosno će Branko Vuica, predsjednik Aktiva DDK.
Protekle godine u četiri akcije, tri redovite i jednoj izvanrednoj, prikupljeno je čak 159 doza krvi.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 14:30

U župi sv. Roka u Bibinjama don Zdenko Milić, bibinjski župnik, krstio je dvoje djece iz brojnih obitelji u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Bibinjama za vrijeme Uskrsnog bdjenja na Veliku subotu, 3. travnja. Kršteni su osmomjesečna Stošija iz obitelji Zuanović koja je osmo dijete u svojoj obitelji i četveromjesečni Šimun koji je četvrto dijete u svojoj obitelji.

Petak, Ožujak 5, 2021 10:59

Radosna vijest za roditelje, mlade obitelji i djecu najmnogoljudnijeg naselja u Zadarskoj županiji. Općina Bibinje je uspješno i s vidljivim rezultatima završila 2,3 milijuna kuna vrijedan projekt pod nazivom »Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo« koji je u potpunosti financiran sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Utorak, Siječanj 12, 2021 16:44

U sklopu Aglomeracije Bibinje - Sukošan u tijeku su radovi na izgradnji fekalne odvodnje i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže starih naselja Bibinje i Sukošan. Vrijednost radova iznosi 6,2 milijuna kuna.

- Radove izvodi tvrtka Minigradnja Vodice d.o.o. Rok izvođenja radova je pet mjeseci, do travnja 2021. godine, kazao je Božidar Dijan iz Sukošana, uz Stipu Bugariju iz Bibinja član, direktor Uprave društva Odvodnja Bibinje - Sukošan d.o.o.

Utorak, Prosinac 8, 2020 12:45

Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar predvođenim ravnateljem Šimom Lisicom i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar predvođenim voditeljicom odjela dr. Marijana Nadinić, spec. transfuziologije, održao je četvrtu, posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno čak 54 doza krvi.

Subota, Studeni 21, 2020 13:45

Općina Bibinje već 17 godina sustavno skrbi o svojim studentima i nadarenim športašima koji ispunjavaju potrebne uvjete dodjeljujući im stipendije. U akademskoj godini 2020./2021. pravo na stipendiju je ostvarilo mladih Bibinjaca, čak 79 studenta i športaša.

Subota, Studeni 14, 2020 12:00

Usprkos pandemiji koronavirusa, epidemiološkim mjerama, u Bibinjama je održana sportsko-zabavna i gastro manifestacija - treća po redu »Lignjada«.

Četvrtak, Listopad 15, 2020 16:26

U maslinicima OPG-a Stanko i Dinko Sikirić u Bibinjama započela je berba maslina. S grabljicama u rukama sve generacije obitelji Sikirić iz bibinjskog Starog sela krenule su u ovogodišnju berbu.
- Imamo oko 300 stabala maslina razasutih na više lokacija: Gajce, Štrenjka, Podvornica, Drmanovica, Punta, Starine, Žužinka, Ograda, nabraja Stanko Sikirić, jedan od pionira maslinarstva u Zadarskoj županiji.

Subota, Rujan 12, 2020 13:11

Zadarska županija prepoznala je našu školu kao potencijal za Centar izvrsnosti jer se u našoj školi već više od 15 godina intenzivno radi na programu rada s darovitim učenicima. Inače, program su dužne raditi sve škole, ali mi ga zaista provodimo.

Subota, Rujan 5, 2020 10:16

Redakciji Zadarskog lista javila se nekolicina roditelja učenika razredne nastave OŠ Stjepana Radića iz Bibinja, koji su zabrinuti i tvrde da njihova djeca moraju cijelu školsku godinu na nastavu ići u poslijepodnevnoj smjeni, dakle od 14 do 19 sati. Roditelji, koji su zbog zaštite identiteta djece željeli ostati anonimni, tvrde kako je ovu odluku donijela ravnateljica Mirka Sikirić, bez suglasnosti Školskog odbora i vijeća roditelja.

Stranice