Biograd

Utorak, Studeni 9, 2021 13:57

Park prirode Vransko jezero sudjeluje virtualno na najvećem i najpoznatijem turističkom sajmu World Travel Market (WTM) u Londonu, i to u ponedjeljak i utorak u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice. Sudjelovanje parka na ovom sajmu provodi se u sklopu projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero«.

Utorak, Studeni 9, 2021 13:54

Brojne radionice i edukativni programi s najmlađima stalna su aktivnost biogradske Gradske knjižnice. Poznato je naime, da su već niz godina predškolska i školska populacija redoviti gosti u knjižnici, a s njima se sustavno i intenzivno radi.

Nedjelja, Studeni 7, 2021 11:06

U okviru Mjeseca hrvatske knjige, biogradska Gradska knjižnica ugostila je dva spisatelja, dva bratića, Francuza, autora knjige »Isti ćaća«. Iako je naglasak ovogodišnje manifestacije na domaćim piscima, ovaj dvojac iz Francuske Julien Renault i Benjamin Edgard, već se slobodno mogu svrstati u hrvatske spisatelje.

Petak, Studeni 5, 2021 12:52

Dvije predškolske ustanove razmijenile su iskustva iz svoje domene djelovanja te dogovorile daljnju dobru suradnju.
Naime, djelatnici dječjeg vrtića iz grada Logatec u Sloveniji, posjetili su Dječji vrtić Biograd te razmijenili iskustva o radu i provedbi edukativnih programa za najmlađe. Uz radne prostorije biogradskih mališana, razgledali su i lijepo uređen okoliš, kao i vrt u kojem mališani uz pomoć svojih odgojitelja uzgajaju voće i povrće.

Nedjelja, Listopad 31, 2021 10:53

Biogradska spisateljica Radica Rada Vrančić, u biogradskoj Gradskoj knjižnici predstavila je ovih dana svoju novu knjigu.
Riječ je o sedamnaestoj po redu knjizi ove autorice, a uz brojne priče i pjesme nastale proteklih godina, ovom je prigodom predstavila rječnik tkonskog zavičajnog govora pod nazivom »Tkon - Škatula besid u škafetinu«.

Petak, Listopad 22, 2021 11:48

U prostoru budućeg studija gastronomije u Kulturnom centru Biograd na Moru, poznatijem kao Pučko učilište, održana je Međunarodna konferencija o obnovljivoj ekonomiji.
- Globalna financijska kriza, pandemijska kriza, kriza energenata, sve su to pojave koje nam čine svakodnevnicu neizvjesnom, čak i plaše, ali otvaraju neke nove dimenzije i nove načine promišljana, rekao je dr. sc. Ivan Ružić, dekan Veleučilišta Baltazar, dislocirani studij Biograd na Moru.

Petak, Listopad 15, 2021 10:39

Dječji vrtić u Biogradu na Moru počeo je s radom prije 46 godina, još 1975. godine. Ima dva objekta, matični vrtić u Ulici Marina Držića u samom gradu i njegovo područno odjeljenje u Paškoj ulici na Torovima - Kosi Zapad, iznad Jadranske magistrale, te zbog velikog broja djece i iznajmljeni prostor u hotelu Adria, nasuprot srednje škole.

Nedjelja, Listopad 10, 2021 10:30

Ovogodišnji Biograd Boat Show popunio je sav raspoloživi izložbeni prostor tri tjedna prije održavanja. Sajam će se održat u vrijeme vrlo snažne konjukture tržišta plovila, gdje je potražnja za brodovima u cijeloj Europi iznimno velika, a ograničena i usporena. Budući da su rokovi isporuke novih brodova sve duži, ovo je i najbolja prilika da vidite najveći izbor brodova u regiji i osigurate najbolje uvjete isporuke i cijene u direktnom kontaktu s ponuđačima.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 13:40

Srednja škola Biograd na Moru u sklopu 15. Tjedna cjeloživotnog učenja jučer je na trgu ispred Gradske uprave organizirala Sajam strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Sudionici sajma, osim Srednje škole Biograd bili du LAG Laura Biograd, Crveni križ Biograd i Veleučilište Baltazar, dislocirani studij Biograd.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:10

Mladi sportski ribolovci Ivan Pribilović i Stipan Barišić, članovi ŠRU-a Plodlanica iz Biograda na Moru, hrvatski reprezentativci u sportskom ribolovu odlaze u Španjolsku na 29. Svjetsko prvenstvo u lovu sa štapom s obale u kategoriji U16. Prvenstvo će se održati od 9. do 16. listopada 2021. u popularnom turističkom odredištu gradiću Peniscoli u pokrajini Castellon, poznatom kao »Gibraltar Valencije«.

Stranice