Biograd

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 11, 2021 11:07

Povodom 28. obljetnice pogibije pripadnika specijalnih postrojbi HV-a Marijana Pulića, Joze Tomića, Karla Paića te civila Lidije Vrankulj i Danijele Vidaković, Grad Biograd i Udruga 1.A. satnije 113. Šibenske brigade, obilježit će 14. lipnja 2021.godine obljetnicu njihovog stradavanja.

Subota, Lipanj 5, 2021 17:50

Ivan Knez na mjesto gradonačelnika grada Biograda na Moru izabran je prije nepunih 15 godina, u prosincu 2006. Na ovogodišnjim svibanjskim lokalnim izborima u konkurenciji četiri kandidata već u prvom krugu osvojio je novi gradonačelnički mandat, dok je kandidacijska lista HDZ-ove koalicije, čiji je bio nositelj, rezultatom 8:5 osvojila apsolutnu većinu u Gradskom vijeću.

Četvrtak, Svibanj 27, 2021 12:17

Usprkos koronavirusu i epidemiološkoj situaciji Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica i komunalno poduzeće Bošana d.o.o. od početka godine u intenzivnoj su pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Srijeda, Svibanj 26, 2021 15:00

Nastavljaju se ulaganja u zdravstveni sustav u Zadarskoj županiji. Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije za projekt dogradnje i rekonstrukcije zgrade Specijalne bolnice  za ortopediju Biograd na Moru. Vrijednost izrade Glavnog projekta procijenjena je na 900.000 kuna, a sufinancirat će ga Zadarska županija iznosom od 400.000 kuna, Grad Biograd na Moru te jedinice lokalne samouprave koje gravitiraju Biogradu.

Utorak, Svibanj 25, 2021 10:29

Ilirija d.d. Biograd, turistička tvrtka s cjelogodišnjim poslovanjem, pred nadolazeću glavnu sezonu upravo je obavila procjepljivanje djelatnika, ima otvorena tri punkta za PCR i antigensko testiranje gostiju te uz sve druge provedene protuepidemijske mjere i oznake "Safe Stay in Croatia", potpuno spremno dočekuje i drugu izazovnu sezonu, obilježenu svjetskom pandemijom izazvanom koronavirusom.

Petak, Svibanj 21, 2021 10:52

U povodu Međunarodnoga dana muzeja Turistička zajednica Grada Biograda na Moru i Zavičajni muzej, pod motom Budućnost muzeja: Oporavak i ponovno osmišljavanje, upriličili su šetnju ulicama i trgovima starog kraljevskog, prijestolnog i krunidbenog sjedišta, Biograda na Moru, grada u srcu Jadrana.

Utorak, Svibanj 18, 2021 12:30

Kako se dostojanstveno i s puno domoljublja i empatije, ali bez velike pompe i bez velikih financijskih troškova može održati neka manifestacija pokazali su Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90 - 91 predsjednika Tomislava Božića - Tice i Atletski savez Zadarske županije predsjednika Slobodana Mijolovića, koji su uz potporu Općine Pakoštane i Grada Biograda na Moru održali prvu memorijalnu atletsku utrku od Pakoštana do Biograda u dužini od 7,6 kilometara.

Subota, Svibanj 15, 2021 10:49

Povodom obilježavanja 26. obljetnice tragične pogibelji trojice hrvatskih redarstvenika u Pakoštanima, objekt Policijske postaje Biograd od jučer nosi ime »Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića«.
Postavljeno spomen obilježje i ploča s imenima poginulih policajaca svjedočiti će sadašnjim i budućim naraštajima o njihovoj požrtvovanosti u obavljanju policijskog posla i čuvati od zaborava sjećanje na njihovu žrtvu.

Petak, Svibanj 14, 2021 21:33

Povodom Međunarodnog dana obitelji u Parku prirode Vransko jezero u subotu i nedjelju 15. i 16. svibnja pripremili su interaktivno edukativno vodstvo u tri termina: 11:00, 15:00 i 17:00 sati. Broj sudionika po jednom terminu vođenja ograničen je na 15 ljudi. Cijene vodstva: 40 kn odrasli i 30 kn djeca, djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Cijena uključuje ulaznicu u Park koja vrijedi za sva tri infocentra.

Utorak, Svibanj 11, 2021 10:30

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem jučer, 10. svibnja posjetila Zadarsku županiju. Osim što je u Turnju otvorila Dječji vrtić Cvitić vrijedan 9,14 milijuna kuna, sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom posjetila je i Poduzetnički inkubator u Biogradu na Moru gdje je u nazočnosti biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza uručila nove ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja.

Stranice