Događaji

Utorak, Svibanj 24, 2022 08:42

Noćas su potvrđene jučerašnje najave novih cijena goriva na benzinskim crpkama u Hrvatskoj, ali i novog trenda – benzin snažno poskupljuje, dok cijena dizela pada.

Litra Eurosupera 95 od ponoći je 46 lipa skuplja nego prošli tjedan i sada stoji 13,83 kune. U premium verzijama narasla je do iznosa od 14,79, do čak 15,3 kune. Puni tank benzina od 50 litara tako je 23 kune skuplji.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 21:30

Pisanjem oporuke neminovno se suočavate sa vlastitom prolaznošću i činjenicom da vas jednog dana više neće biti, a pritom morate razmišljati i o tome kako će se vaši bližnji osjećati nakon što odete i hoće li biti zbrinuti, piše BestLifeOnline.

No mnogi griješe pišući oporuku, pa stručnjaci upozoravaju kako dvije stvari nikad ne biste trebali uvrstiti u taj dokument.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 21:00

Stanovnici Sibira u strahu su jer vjeruju da su se ondje otvorila takozvana ''usta pakla''. Naime, Stanovnici Batagaika u Jakutiji uočili su veliki otvor na Zemlji, a mnogi vjeruju kako je to prolaz u podzemni svijet, piše Mirror.  Izvješća govore da masa koja tone nastavlja rasti i utjecati na krajolik. Slike kratera Batagaika prikazuju ogromnu masu Zemlje koja tone i čini se da uvlači sve oko sebe. 

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 20:00

Tantrumi, tjeskoba, skrivanje pravih emocija i nisko samopoštovanje – nažalost, neki roditelji uspijevaju prenijeti sve te negativnosti na svoju djecu. Njihov egoizam i ravnodušnost prema osjećajima svoje djece imaju veliki utjecaj na njih u djetinjstvu. Kao rezultat toga, djeca počinju kritizirati sebe, osjećati se bespomoćno i imati problema u svom društvenom životu.

Poznavanje razloga naših strahova i tjeskobe može nam pomoći da ih izliječimo i učinimo svoj život boljim.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 19:00

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u ponedjeljak da šalje farmaceutsku inspekciju u KB Sveti Duh radi utvrđivanja činjenica o potencijalnom nestanku lijekova vrijednih dva milijuna kuna, a ministar Vili Beroš poručio je da se taj slučaj ne smije ignorirati.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 18:15

Ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici Policijske uprave zadarske svečanim postrojem odali su počast poginulom redarstveniku Policijske uprave zadarske Sveti Denoni (1969).

Obilježavanje je nastavljeno obilaskom Spomen sobe u Policijskom centru Franko Lisica u sjedištu Policijske uprave zadarske, na mjestu gdje je Denona poginuo uslijed topničkog napada, dajući svoj mladi život kao doprinos stvaranju neovisne i slobodne nam Domovine.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 17:30

Hrvatska više nema makroekonomskih neravnoteža nakon što su proteklih godina omjeri duga znatno pali i nastavljaju snažno padati, objavila je u ponedjeljak Europska komisija, javlja Televizija N1.

Na tu je temu premijer Andrej Plenković sazvao konferenciju za novinare.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 16:30

Ako volite raznoliku i zdravu prehranu, vjerojatno ste uvijek za potragom za jednostavnim, ali ukusnim doručkom s kojim ćete na najbolji mogući način započeti novi dan. Vjerujemo kako ne postoji osoba koja ne voli palačinke. Ova omiljena poslastica, nažalost, nije najzdravija opcija za doručak. Ili?

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 16:00

Od ponoći očekuju nas nove cijene goriva na benzinskim postajama. Vozači benzinaca morat će još malo dublje posegnuti u džep, dok vlasnici dizelaša mogu ovaj put odahnuti, piše tportal.

Ponedjeljak, Svibanj 23, 2022 15:08

Svakodnevna konzumacija šalice brusnica može poboljšati pamćenje, usporiti razvoj demencije i smanjiti vrijednosti lošeg kolesterola, pokazalo je istraživanje znanstvenika s britanskog Sveučilišta East Anglia. 

Oni su proučavali prednosti konzumacije oko 100 grama brusnica dnevno među ispitanicima u dobi od 50 do 80 godina i nadaju se da bi njihova saznanja mogla utjecati na prevenciju razvoja neurodegenerativnih bolesti poput demencije, prenosi portal ScienceDaily. 

Stranice