Eko 023

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 7, 2021 14:35

Zadarska županija u 2021. obogatit će ponudu još jednim iznimnim kvalitativno uzdignutim i predstavljenim fenomenom - Cerovačkim špiljama, otkrivenim još za gradnje Ličke pruge u 1. sv. ratu, najvećim javno otvorenim fenomenom podzemnog svijeta krša u nas. Financiran europskim novcem budućim će posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj kao - Centar izvrsnosti »Cerovačke špilje«.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:33

Većinu Hrvatske čini ruralni prostor, naravno po površini, a ne po stanovništvu, a to je još izrazitije u Zadarskoj županiji gdje je osim tanke crte obale i još poneke »upadice« takav prostor dominira. Istovremeno smo u razvoju turizma naglaskom na turizam »sunca i mora« desetljećima od njega, i iz njega, bježali. Priča o seoskom, ruralnom, agro ili kako ga već nazvali turizmu nije prastara priča ni drugdje.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:28

Prvosvibanjski vikend bio je povod Hrvatskoj turističkoj zajednici za objavu rezultata u turizmu. Istom metodologijom, sustava eVisitor, sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (eCrew), podatke je objavila i Turistička zajednica Zadarske županije.​

Ponedjeljak, Svibanj 3, 2021 14:28

Nakon objava posljednjih svjetskih podataka o vinogradima i svjetskoj vinskoj proizvodnji, potrošnji i trgovini osvrnut ćemo se na sorte grožđa i njihovu zastupljenost u svjetskim vinogradima, kazati par riječi o svakoj i vidjeti gdje smo tu mi, a pod mi mislimo na vinogradarstvo u Zadarskoj županiji. Odradit ćemo to u nastavcima.

Petak, Travanj 30, 2021 14:46

Čarolijama Dugog otoka pridružena je još jedna jer je država stavila ionako čudesnu uvalu Brbišćicu pod zaštitu zbog fosila dinosaura koji je ovdje živio.

Petak, Travanj 30, 2021 14:33

Cijepljenje turističkih djelatnika ubrzano dogovaramo i krenut će odmah nakon 3. svibnja kada nam stižu značajno pojačane količine cjepiva.

Petak, Travanj 30, 2021 14:22

Kako je kamping turizam, u kojem je Hrvatska (uz nautiku) jedino u vrhu Europe, za razliku ostalih segmenta turizma, ovdje oduvijek značajan, sa oko 20% kapaciteta i prometa sveg turizma, a pandemija mu je dala poseban zamah, iznimno je zadovoljstvo čuti kako su dva ovdašnja kampa dobila lijepo priznanje iz Njemačke.

Petak, Travanj 23, 2021 14:47

Krajem svakog travnja, pa preko prvomajskih blagdana, Zadarska županija zablista čarolijom turističkih aktivnosti na otvorenom i u prirodi, od rekreativnih do avanturističkih, ali i uz obilje drugih sadržaja, te smo taj period, nakon prvih turističkih lasta o Uskrsu, navikli gledati kao »špicu« predsezone i godišnji vrhunac doživljajnog turizma.

Petak, Travanj 23, 2021 14:36

Po staroj »Na muci se poznaju junaci«, i slijedom dosadašnjeg vodstva, Tomislav Fain javio se kao jedini kandidat za predsjednika krovne udruge ovdašnjih turističkih agencija - UHPA-e. u najgorem razdoblju u povijesti agencijskog poslovanja, mimo rata.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 14:18

Nestanak bilo koje, i čije, znamenitosti gubitak je za čovječanstvo

Stranice