Gračac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 7, 2022 10:29

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine posjetili su policijske djelatnike Postaje granične policije Gračac. Župan Longin je iskazao osobnu potporu i zahvalnost pripadnicima hrvatske policije, odnosno Policijske uprave zadarske, koji uz maksimalne napore svakodnevno čuvaju hrvatsku granicu.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 13:18

Nakon pobjede u nagradnom projektu emisije Školski sat i HTV-a u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, nastala je ideja o osnivanju školske, učeničke zadruge Cerovac. Udruga je osnovana 2018. godine sa željom da učenici dobiju priliku za izražavanje svoje kreativnosti i da pokažu zajednici što mogu napraviti.

Utorak, Studeni 2, 2021 12:15

U Gračacu je ovih dana održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U organizaciji Općinskog društva Crvenog križa Gračac prikupljene su 53 doze krvi.

Subota, Rujan 18, 2021 15:35

Općinsko društvo Crvenog križa Gračac u srijedu je obilježilo Svjetski dan prve pomoći u Parku Sv. Jurja pod geslom »Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici«. Obilježavanje ovog bitnog dana za svako društvo Crvenog križa iskoristili smo za promicanje i zagovaranje znanja i vještina prve pomoći za širu javnost.

Subota, Svibanj 22, 2021 11:45

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračac u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.

Petak, Svibanj 21, 2021 13:24

Ogorčeni čitatelj javio se našoj redakciji prilažući sporne objave na društvenim mrežama Rajka Obradovića, kandidata SDSS-a i DSS-a za načelnika Gračaca koji je ušao u drugi krug lokalnih izbora. Naime, riječ je o objavama koje se mogu okarakterizirati kao govor mržnje, a priložene su uz tekst u originalnom obliku.

Srijeda, Veljača 17, 2021 18:15

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika obišao je radove na Centru izvrsnosti Cerovačke špilje, projektu vrijednom 68,5 milijuna kuna koji se provodi na području Općine Gračac.
Zadarska županija jedan je od partnera na projektu čiji je nositelj Javna ustanova park prirode Velebit, a ostali partneri su Natura Jadera, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije te Zagrebački speleološki savez.

Na Facebooku u grupama koje okupljaju zadarske korisnike potvrđeno je kako se potres čuo na predjelima Crvene kuće, Bili brig, Stanovi, Bokanjac, Poluotok, Puntamika, kao i diljem županije
Nedjelja, Rujan 20, 2020 16:51

Jak potres se osjetio širom Like i Dalmacije, epicentar mu je bio na dubini od 10 kilometara, 12 kilometara jugoistočno od Gračaca na predjelu Duboki dol odnosno 30 km sjeverozapadno od Knina.

Županijski centar 112 izvijestio je kako na ovom području nije bilo dojava da je bilo materijalne štete na stambenim kućama ili gospodarskim objektima.

Ponedjeljak, Veljača 24, 2020 19:15

Politička situacija u Gračacu sve je napetija. Nakon čestitke s proustaškim simbolima HDZ-ove načelnice Nataše Turbić, zaiskrilo je opet na relaciji između nje i mještana srpske nacionalnosti koji čine gotovo polovicu stanovništva općine.

Utorak, Veljača 4, 2020 10:00 6

Sedamdeset i pet godina nakon sloma NDH i 25 godina od Domovinskog rata, načelnica Gračaca Nataša Turbić na Instagramu je objavila fotografiju grba s prvim bijelim poljem i natpisom »Spremni«! Povod ove objave načelnice iz redova HDZ-a je - proslava srebra naših rukometaša.

Stranice