Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 28, 2021 14:27 1

Na području grada Obrovca, u mjestima Žegar i Nadvoda, uslijed visokog vodostaja rijeke Zrmanje poplavljena su prizemlja dvije obiteljske kuće, izvijestilo je u utorak Ravnateljstvo civilne zaštite na svojoj Facebook stranici.

Na terenu su službenici Ravnateljstva civilne zaštite, a pripadnici DVD-a Žegar su u stalnom kontaktu s mještanima i načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca.
Ugroženima su ponuđene pumpe za ispumpavanje i druga potrebna pomoć.

Utorak, Prosinac 28, 2021 14:08 1

U organizaciji Kulturno – umjetničkog društva Branimir, u ninskoj župnoj crkvi svetog Anselma dan nakon Božića, na blagdan svetog Stjepana – »Stipanje«, održan je tradicionalni Božićni koncert. Prošle godine, organizacija događaja je izostala sukladno tadašnjim propisanim epidemiološkim mjerama, zbog čega je ovogodišnja glazbena proslava Kristova rođenja u Ninu dočekana još radosnije i duhovnije.

Ponedjeljak, Prosinac 27, 2021 11:48

U Domu za starije u Biljanima Donjim ovih je dana održana posljednja u nizu radionica s korisnicima Doma, koju su vodili volonteri i članovi udruge Manufaktura ideja, predvođeni predsjednicom Elvirom Katić. Elvira Katić hrvatska je književnica, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i diplomirana knjižničarka. Uz književna djela koja je objavila bavi se i književnom kritikom. Suradnice u programu bile su joj Marija Špaleta, mag.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 13:24

Grad Biograd na Moru već godinama obara hrvatske rekorde kad je u pitanju usvajanje gradskog proračuna za narednu godinu, sjednice Gradskog vijeća su pred samu Novu godinu, uglavnom oko Božića. Ove godine čak 28. prosinca.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 13:21

Grad Nin (Nin, Zaton, Ninski stanovi i Grbe) u novu godinu ulazi s proračunom od 42.125.000,00 kuna, jednoglasno je odlučilo Gradsko vijeće na posljednjoj, ovogodišnjoj sjednici održanoj 20. prosinca u Domu kulture. Predsjednik Gradskog vijeća Ante Peroš otvorio je sjednicu utvrđivanjem kvoruma te usvajanjem prethodnog zapisnika, a nastavio predstavljanjem dnevnog reda na kojem se našlo 35 točaka.

Utorak, Prosinac 21, 2021 14:30

Kad sam stigla sam do obiteljske kuće Petra Ćurka kojeg svi zovu Pere s ciljem opisivanja njegove ljubavne životne priče, u dvorištu me dočekala slavljenica Marica.
Ušavši na prostor njihovog imanja koje se nalazi u središtu povijesnog otoka kraljevskog grada Nina pogled mi je zastao na ostacima rimskog hrama mnogima poznatog kao najvećeg na istočnoj strani Jadrana.

Utorak, Prosinac 21, 2021 12:14

Udruga za djecu, mlade i obitelj »Mali koraci« Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt »Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice« UP.04.2.1.11.0130.

Utorak, Prosinac 21, 2021 12:12

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Sv. Josip iz Obrovca održana je druga po redu smotra folklora »Obrovac u susret Božiću«. Na smotri folklora, svi nazočni KUD-ovi, pjevačke skupine, guslari, diplari, prikazali su svu raskoš i bogatstvo domaćeg folklora.

Ponedjeljak, Prosinac 20, 2021 14:06

U subotu 18. prosinca 2021. godine od ranog jutra sve je bilo u znaku projekta Bokun ure kulture.
Od Trga domovinske zahvalnosti do tržnice održavale su se zanimljive aktivnosti koje su započele završnom konferencijom projekta. Ostvarene projektne pokazatelje predstavila je voditeljica projekta Ivana Mamić iz AGRRA-e.

Ponedjeljak, Prosinac 20, 2021 13:59

U Benkovcu je održana 5. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport. Kampanja je jedna u nizu aktivnosti projekta »Sudjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport«. Peta kampanja pripremljena je u božićnom duhu. Projektni tim je pripremio potragu za sportskim vilenjacima. Svaki vilenjak predstavljao je određenu grupu sportova ili aktivnosti.

Stranice