Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 1, 2021 13:32

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Nina sudjelovalo je 10 vijećnika, koji su uz kraće rasprave izglasali svih 16 točaka dnevnog reda. Jedna od točaka je bio i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021.

Četvrtak, Rujan 30, 2021 14:21

Ove je godine Svjetski dan turizma održan pod temom Turizam za uključivi rast (engl. Tourism for Inclusive Growth). U Ninu je obilježavanje organizirano 27. i 28. rujna s programom Living history koji se koristi kao metoda interpretacije povijesne baštine. Koristeći suvremeni pristup pod motom Upoznajte povijest kraljevskog grada Ninadva su dana posvećena toj temi, a bile su dvije razine edukacije.

Srijeda, Rujan 29, 2021 13:49

U multimedijalnoj dvorani novoobnovljenog i rekonstruiranog Kulturnog centra Biograd na Moru, poznatijem kao Pučko učilište, u ponedjeljak navečer održana je promocija knjige "Ma bit će ok" o kojoj se u posljednje vrijeme dosta govori i piše. Druženje s autorom Domagojem Kneževićem, poznatim kolumnistom i piscem iz Samobora, upriličila je biogradska Gradska knjižnica, a gosta je predstavila ravnateljica knjižnice, Tihana Jurišić.

Srijeda, Rujan 29, 2021 13:08

 U organizaciji Srednje škole Obrovac na Žegarskom polju održani su 7. Memorijali kup Mirsije Tokić te 20. otvoreno prvenstvo Dalmacije. U ovim natjecanjima u raketnom modelarstvu sudjelovalo je ukupno 45 mladih raketara iz sljedećih klubova I škola: OŠ Kman-Kocunar, Split, ZTD Sinj, AK Međimurje, Čakovec, AAD Zadar, KMT Punta, OŠ J. Pupačić Omiš, OŠ Don Lovre Katić, Solin, ARAK Dubrava, Zagreb, ZTK Split, OŠ Split 3, Split, KTKG Garešnica, UTK Faust Vrančić, Obrovac i KMT SŠ Obrovac.

Utorak, Rujan 28, 2021 14:18

Multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića uz promociju knjige Putovanje u Međuzemlje održava se u četvrtak 30. rujna u 18 sati u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru.

Utorak, Rujan 28, 2021 13:32

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred centralnog križa kod župne crkve sv. Mihovila u nedjelju, 26. rujna, obilježen je spomen na 15 žrtava Domovinskog rata i 30. obljetnicu progonstva žitelja Vukšića. Služena je misa zadušnica za sve vukšićke žrtve, a nakon mise fra Božo Mandarić dao je odrješenje za sve poginule branitelje i ubijene civile Vukšića.

Utorak, Rujan 28, 2021 13:15

Područje Ravnih kotara već nekoliko godina doživljava pravi procvat ruralnog turizma. Nisu popularne samo moderno uređene kuće za odmor, već i tradicijska arhitektura, narodni običaji i tradicionalna hrana. Sliku ruralnog turizma u Ravnim kotarima dala nam je Marta Pintur Bosna, potpredsjednica Udruge ruralnog razvoja Ravni kotari.

Petak, Rujan 24, 2021 14:15

I ove se godine Nin EDEN – europska destinacija izvrsnosti priključila akciji Zelena čistka te je obilježen Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) ekološko edukativnom akcijom uklanjanja sitnog otpada koji završi u grmlju ili po zelenim površinama uz priobalje. Akcija je održana u suradnji Turističke zajednice Grada Nina te nastavnika i učenika Osnovne škole Petar Zoranić Nin.

Petak, Rujan 24, 2021 14:00

Prvog dana jeseni koji je ove godine bio 22. rujna u crkvi Sv. Križa obilježen je festivalski dan »Sunčev pozdrav jeseni«. Tradicionalna je to suradnja organizatora Turističke zajednice grada Nina s Muzejem ninskih starina i Dječjim vrtićem Morska vila Nin. Do crkve jedinstvenog arhitektonskog stila došetala su vrtićka djeca, a glavice su im bile urešene krunom s oslikanim žutim krugom što je simboliziralo Sunce.

Četvrtak, Rujan 23, 2021 14:45

Grožđe, barem ono u Biljanima Donjim, odmah ispod Baštice vrhunske je kvalitete, a urod je odličan. Ovih dana berači su ispunili vinograde, a mi smo bili u posjetu onom u vlasništvu Steve i Nade Jokić iz Biljana.

Stranice