Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 5, 2022 13:34

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježen je u gradovima i općinama cijele Zadarske županije. Od polaganja vijenaca, nastupa Gradske glazbe te bogatog večernjeg programa, svaka je sredina na svoj način slavila 27. obljetnicu Oluje te odala počast poginulim braniteljima.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 16:00

Suradnjom Policijske uprave zadarske i Policijske postaje Zadar, uz podršku Ravnateljstva policije MUP-a RH i stranih policajaca, u Turističkom naselju Zaton organizirane su edukativne preventivne aktivnosti iz lokalnog projetka "Sigurnost u turizmu Zadarske županije" te radionica na temu "Sigurnost turista s posebnim naglaskom na sigurnost djece".

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 14:00

U Domu kulture u Ninu DVD Pljusak iz Nina održalo je 23. redovnu skupštinu. Dnevni red se sastojao od šest točaka, a skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Pljusak Željko Jurlina. Danas DVD Pljusak broj 54 članova, a većina njih je i nazočila na redovnoj godišnjoj skupštini, a bili su tu i zapovjednik JVP-a Zadar i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Šoša kao i županijski zapovjednik Matej Rudić.

Ponedjeljak, Kolovoz 1, 2022 15:30

Turistička ponuda grada Paga od ovog ljeta bogatija je za još jedno zanimljivo događanje. Naime, svi oni koji su poželjeli obići polja soli ovog najvećeg hrvatskog proizvođača soli, moći će to i učiniti. »Jutra u poljima soli Solane Pag - doživljaj koji ćete ponijeti sa sobom«, naziv je turističke ture kroz polja soli koju su čelnici ove tvrtke uveli, za sada na mala vrata, kao dio turističke ponude i otvaranja solane prema javnosti.

Ponedjeljak, Kolovoz 1, 2022 13:30

U Kruševu je obilježena 31. obljetnica dolaska 4. gardijske brigade u ovo mjesto, točnije 1. i 3. bojne te brigade, ili kako u Kruševu kazu »Imoćana«.

Tradicionalno već zadnju subotu u srpnju Kruševo je u znaku sjećanja na branitelje iz 1991. godine, kako na one koji nisu dočekali slobodno Kruševo, tako i one kojih je dio došao u subotu u Kruševo pokloniti se svojim poginulim suborcima.

Četvrtak, Srpanj 28, 2022 08:29
U ponedjeljak, 01. kolovza, na području Grada Benkovca započet će se sprovođenjem obvezatne preventivne deratizacije na području koja će trajati do 12. kolovoza 2022.
 
Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača,
Srijeda, Srpanj 27, 2022 20:30
V. K. Gusar iz Sv. Filip i Jakova u četvrtak je s mlađim uzrastima gostovao u gradu Obrovcu na "Zrmanja Adventures Festivalu" gdje je odigrao utakmicu protiv V. K. Croatia iz Turnja, što je ujedno i prva ikad vaterpolo utakmica odigrana u ovom gradu na rijeci.
 
Srijeda, Srpanj 27, 2022 12:12

Vijeće Grada Nina održalo je jučer sjedicu na kojoj je bilo 11. točaka dnevnog reda među kojima se raspravljalo o izmjenama i dopunama PPU Zadarske županije te PPU Grada Nina, kao i usvajanju izmjena i dopuna UPU-a SZ dijela gospodarske zone Ninski Stanovi, SI dijela gospodarske zone Ninski Stanovi te UPU-a Gaj u Zatonu, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Ponedjeljak, Srpanj 25, 2022 20:00

U Biogradu su prvi u županiji nabavili prijenosne defibrilatore, uređaje za spašavanje koje su postavili na gradskim plažama Soline, Bošana i Dražica te jedan uređaj na rivu ispred Gradske uprave.

Ovom je potezu prethodio, nažalost, nesretni slučaj utapanja maloljetnika na plaži Soline, a tada se i postavilo pitanje zaštite i sigurnosti kupača na svim plažama u Hrvatskoj, tako i u Zadarskoj županiji.

Ponedjeljak, Srpanj 25, 2022 11:55
U četvrtak, 28.07.2022. provodit će se mjere obvezatne preventivne larvicidne dezinsekcije na području Grada Novalja u 2022. godini. 
Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj.
 

Stranice