Jasenice

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Siječanj 21, 2021 11:09

Na području općine Jasenice završeno je razminiranje te su oznake minske opasnosti uklonjene s terena nakon svih završenih radova provedenih u 2020. godini. Time je završio višegodišnji proces čišćenja područja ove općine, čime su najzadovoljniji sami mještani jer su mine predstavljale veliku opasnost, o čemu govori i činjenica kako je zabilježeno 16 nesretnih slučajeva, od kojih je njih sedam bilo fatalno.

Ponedjeljak, Prosinac 21, 2020 10:50 1

Na mjestu strašnog ratnog zločina tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu u zaseoku Meki Doci u Jasenicama, pokraj stare Majstorske, tzv. Alanske ceste, dvjestotinjak metara jugoistočno od tunela Sveti Rok na autocesti A1, u spomen-kapelicu položeni su vijenci i upaljene svijeće. Misu zadužnicu u crkvi sv. Jeronima predvodio je župnik don Ante Delić.

Petak, Rujan 4, 2020 14:53

Područje Općine Jasenice (Jasenice, Maslenica, Zaton Obrovački i Rovanjska s istočnim dijelom zaseoka Modrič) spaja planinu i more, mediteransku s planinskom klimom, tradiciju s današnjicom. Područje Jasenica prostire se od Modriča na zapadu do bivše tvornice glinice ponad Obrovca na istoku te od velebitskog prijevoja Mali Alan i vrhova Velebita na sjeveru do Novigradskog mora na jugu.

Petak, Kolovoz 28, 2020 13:57

Nakon tri tjedna godišnjeg odmora u Selinama odlučio sam vam napisati pismo o malom problemu koji oslikava način na koji država funkcionira, iako mnogi ne vide da se na takvim malim stvarima stvara sva trulež funkcioniranja cijele države, napisao je čitatelj Zadarskog lista Marko Milinković ukazujući nadalje na problem s vezovima u Selinama gdje svake godine ljetuje kod rodbine, a inače živi i radi u Njemačkoj.

Subota, Lipanj 13, 2020 11:11

Povodom objave vijesti od 12.lipnja ove godine na portalu Index.hr pod naslovom »HDZ-ov uhljeb zbog krize ukinuo pomoć rodiljama pa gradi spomenik braniteljima« autora Ilka Ćimića reagirali su vodstvo Općine Jasenice te načelnik Martin Baričević.

Nedjelja, Siječanj 19, 2020 10:00

Prije 27 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata. U povodu akcije Općina Jasenice od 2011. godine obilježava Dan općine, prethodno je to bilo 30. rujna, na blagdan svetog Jeronima.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 13:27 1

Redakciji Zadarskog lista javio se gradski vijećnik SDP- a, Jure Zubčić, s pritužbom o objektu pod nazivom Juksi, u vlasništvu Juraja Koića, koji se nalazi na samoj plaži u Maslenici.

Utorak, Ožujak 12, 2019 14:53

HDZ Jasenice je svečanom sjednicom u Općinskoj vijećnici u Maslenici obilježio 29-godišnjicu osnutka i rada. Općinska  zgrada je podignuta za vrijeme ministarskog mandata Božidara Kalmete.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 19:00

U protekloj smo godini u opremanje i uređenje novog groblja uložili skoro milijun kuna. Izgradili smo javnu rasvjetu u iznosu od 250 tisuća kuna te u suradnji sa zadarskim vodovodom napravili vodovodnu mrežu vrijednosti 300 tisuća kuna.

Srijeda, Kolovoz 8, 2018 11:34 1

"Ukoliko želite napraviti članak o turizmu ili nečemu molim da dođete u općinu Jasenice da pogledate plaže na lokacijama u Rovanjskoj (punta iza groblja) i Maslenici (Male vrulje) na kojima je Općina odlučila naplaćivati sat vremena parkinga pet kuna. Radi se o parking pod navodnim znakovima, jer parking je makadam, ili metar makadama uz suhozid, parking bez ikakvih oznaka, bez početka i kraja, parking je i makadam na zapuštenim privatnim parcelama, što izaziva ogromno nezadovoljstvo svih!

Stranice