Jasenice

Nedjelja, Kolovoz 1, 2021 09:33

Područje Općine Jasenice (Jasenice, Maslenica, Zaton Obrovački i Rovanjska s istočnim dijelom Modriča) spaja planinu i more, mediteransku s planinskom klimom, tradiciju s današnjicom. Područje Jasenica prostire se od Modriča na zapadu do bivše tvornice glinice ponad Obrovca na istoku te od velebitskog prijevoja Mali Alan i vrhova Velebita na sjeveru do Novigradskog mora na jugu.

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2021 15:01

Zanimljiva se skupina okupila na ovogodišnjem tradicionalnom otvaranju sezone bungee jumpinga na starome Masleničkom mostu. Osim proslavljenoga gimnastičara i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Možnika, koji tradicionalno skače svake godine, izazovu su se odazvale i tri hrabre djevojke s titulama Miss sporta 2019. godine Anja Ožanić i Miss fotogeničnosti sporta Republike Hrvatske 2019.

Petak, Svibanj 14, 2021 12:38

DVD Jasenice od četvrtka je bogatije za novo vatrogasno vozilo koje zajedno s opremom vrijedi oko milijun i po kuna. Riječ je o vozilu koje je korišteno, ali je dobro očuvano i koje će kao takvo biti od velike koristi u slučaju borbe s elementarnim nepogodama. Primopredaji su bili nazočni župan Božidar Longin, zapovjednik JVP-a Grada Zadra Željko Šoša i načelnik Općine Jasenice Martin Baričević, ujedno predsjednik DVD-a Jasenice.

Petak, Travanj 9, 2021 13:13

Novo stubište za siguran silazak na plažu, novi nogostupi na prometnicama i nova rasvjeta dio su velikih infrastrukturnih projekata Općine Jasenice za poboljšanje života stanovnika Maslenice.

Utorak, Ožujak 30, 2021 14:30

Investicija vrijedna skoro 650 tisuća kuna najviše će razveseliti masleničku djecu - radi se o novom modernom igralištu.
U Ulici Gojka Šuška u naselju Maslenica uskoro će se čuti vesela cika i vika. Najmlađi stanovnici naselja dobit će svoje mjesto za igru. Naime, finalizira se izgradnja dječjeg igrališta nakon čega se kreće u njegovo opremanje.

Subota, Ožujak 27, 2021 11:34

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je Općinu Jasenice gdje je s načelnikom Martinom Baričevićem razgovarao o razvojnim projektima koji se provode na tome području.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 12:01

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je Općinu Jasenice gdje s načelnikom Martinom Baričevićem razgovarao o razvojnim projektima koji se provode na tome području.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:15

Na području Općine Jasenice do sada nije postojao dječji vrtić koji je bilo moguće koristiti. Roditelji su bili prisiljeni snalaziti se na razne načine kako bi djeci pružili predškolski odgoj i druženje s vršnjacima. Svjesni činjenice da moraju zadržati roditelje te nastaviti pozitivan trend rasta broja djece, u Općini su pristupili izradi projekta izgradnje vrtića s kojim su se prijavili na natječaj iz Programa ruralnog razvoja.

Subota, Ožujak 13, 2021 11:00

Općina Jasenica dobila je novu lokaciju za rekreaciju i igru. Novo školsko igralište uz Osnovnu školu Petra Zoranića u Maslenici prilagođeno je potrebama djece i mladih kada je u pitanju rekreacija, kao i njihovim afinitetima kada je u pitanju igra i boravak na svježem zraku. Vrijednost projekta je 506.010,00 kuna.
- Projekti poput ovih vitalni su za napredak zajednice i ulaganje u budućnost, kazao je Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice.

Petak, Siječanj 22, 2021 10:08

U povodu Dana općine Jasenice i obilježavanja vojno-redarstvene akcije Maslenica razgovarali smo s načelnikom Martinom Baričevićem o postignućima u prošloj godini i planovima za ovu.

Stranice