Kolumne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 12, 2021 16:33

SUICIDALNE MISLI ZBOG ODLASKA MESSIJA

Nedjelja, Kolovoz 8, 2021 10:48 1

Pripada rodu Prunus porodice Rosaceae, kao i ostalo koštuničavo voće - marelice, breskve, višnje, trešnje i bademi. Što bi značilo da su na svoj način, i šljive ustvari ruže... Kad smo bili dica, jedan mali način dokazivanja hrabrosti ekipi iz dvorišta je bio jesti ih zelene, i pri tome zadržati mističnu facu sfinge, bez treptaja... A bile su kiselije od limuna! Znam neke ljude koji ih i u poodrasloj dobi rado gricnu dok su još zelene... Ovih dana su uglavnom sazrele - žute, plave, crvene...

Nedjelja, Kolovoz 8, 2021 10:37

»Vi ste prvi na kojega moj terijer, pas Hugo nije zalajao«, kaže mi ranim jutrom Zagrepčanin koji svake godine u kolovozu dolazi u Sali.
»Hugo nema na što u meni lajati. Ja sam slobodan čovjek. U meni nema straha, ne bojim se Huga, ne bojim se sebe. Moj ego nije pobijedio moje bitno ja. I taj osjećaj Hugo prepoznaje. Divni psi točno i moćno osjećaju što je u čovjeku.

Četvrtak, Kolovoz 5, 2021 14:16

LIJEPE ARBANAŠKE PJESME NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Nedjelja, Kolovoz 1, 2021 13:00

Polako s noge na nogu, šetam po čistinama Sjevernog Velebita, u mirisnom zelenom miru i skupljam sjemenke. Mirisnom miru kažem, jer se s moje ruke širi opojan miris, gotovo kao parfem. Čist je, i podsjeća na nešto zdravo.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 14:34

KAKO TO IZGLEDA KADA JE LJETO, GUŽVA, A JA SAM NERVOZAN?

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 12:00

Claudio Magris u svojoj knjizi eseja ‘Al povijesti nije kraj’, u izdanju Frakture, u prijevodu Ljiljane Avirović, govori:
»Puno je neprijateljstva među nama ljudima, jer se ne gledamo u oči«.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 09:46

Sinergija između ose i sveprisutne smokve, je neobična priča o tome, kako ono što nam je svakodnevno prisutno u životu, ponekad ustvari i i nije baš tako obično kako smo ne razmišljajući navikli misliti.

Četvrtak, Srpanj 22, 2021 14:03

KAKO SAM IŠAO NA IZLOŽBU I IZVISIO?

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 12:30

Tražili su znanstvenici aminokiseline u svemiru. Nisu ih našli (za sada). Umjesto njih naletili na kemijski spoj zvan - etil format. Taj spoj je vrlo jednostavno odgovoran za okus maline na našim nepcima ili ako završi u nosu, onda je to miris ruma. Eto na! Veselo u srcu svemira, gospodsko-hedonistički, skoro bi se reklo.

Stranice